Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Dan Petrescu vrea să se întoarcă la CFR Cluj! "După plecarea mea, problemele sunt mari. Şi-au dat seama că au greşit faţă de mine"

CFR Cluj Publicat de Andrei Ionascu pe 18 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20366418/1/pet.jpg

Marius Şumudică este sub mare presiune la CFR Cluj, după eşecul dur cu Steaua Roşie Belgrad, scor 0-4, în manşa tur din play-off-ul pentru grupele Europa League. Conducerea campioanei României şi fanii nu se mulţumesc cu calificarea în grupele Conference League. Dan Petrescu, antrenorul care a adus trei titluri în Gruia, a anunţat că vrea să se întoarcă la CFR Cluj.

CFR Cluj este lider în Liga 1 după cinci etape, cu maximum de puncte, dar rezultatele din cupele europene au fost dezamăgitoare pentru echipa pregătită de către Marius Şumudică. După înfrângerea cu Steaua Roşie Belgrad, Şumudică a răbufnit la adresa jucătorilor, pe care i-a criticat pentru erorile făcute.

Dan Petrescu (53 de ani) a antrenat-o pe CFR Cluj în perioadele 2017-2018 şi 2019-2020. În afara celor trei titluri în Liga 1, a dus echipa în primăvara europeană a Europa League, reuşind două egaluri cu eventuala câştigătoare a trofeului, FC Sevilla (1-1 şi 0-0).

"Acum vreo patru ani terminasem contractul în Dubai. Patronul de la CFR Cluj, care era nou, m-a rugat dacă pot să îl ajut să merg acolo. El era patron nou, prima oară în fotbal, şi avea ambiţii mari. Cred că am făcut un lucru excelent să merg la CFR Cluj, să câştig trei campionate jumate şi să aduc CFR în Europa în zone care vor fi greu de atins în viitor. Am ajuns să jucăm de la egal la egal cu Sevilla. Numai datorită arbitrului şi regulamentului am fost eliminaţi. Cred că puteam chiar să câştigăm Europa League. Şi cu Celtic, şi cu Rennes, cu Lazio, echipe mari, de care, în momentul de faţă şi în viitor, nu ne mai putem apropia, în primul rând pentru că nu avem bani să investim.

După plecarea mea, problemele sunt mari acum la CFR Cluj. A fost o problemă internă. Ca în România, când cineva prinde putere, sunt foarte mulţi oameni geloşi. Nu am mai avut încredere în cineva din club. Am simţit că nu mai trebuie să stau. Cred că şi-au dat seama că au greşit faţă de mine. Şi mie mi-a părut rău pentru că mă ataşasem de echipă. În afară de performanţe, este un oraş frumos, am plecat şi cetăţean de onoare de acolo, am avut trofee, medalii şi amintiri superbe. Clujul rămâne una dintre casele mele şi cu siguranţă mă voi întoarce acolo.

Acum aştept să antrenez o echipă, dar nu vreau să mă grăbesc. Steaua (n.a. - FCSB) l-a pus pe Edi Iordănescu. Toată lumea spune că sunt prea scump. Eu nu cred că este adevărat. Eu doar îmi fac meseria. Eu vreau bani numai la performanţă, bonusurile mari. Toată lumea fuge de mine, pentru că în România nu sunt bani. De aia nici n-avem performanţe la nivel de echipe de club şi la echipa naţională. Sunt nişte posibilităţi, dar nu mă grăbesc, deşi îmi cam lipseşte fotbalul. Şi în România mi-aş dori, nu e problemă", a spus Dan Petrescu, într-un interviu cu Sorin Constantinescu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele