Ultima oră
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi

Debut perfect pentru Anglia la EURO 2020. Southgate: "Cheia a fost să punem presiune pe mijlocaşii Croaţiei"

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 13 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20244111/2/profimedia-0615485575.jpg

Anglia a debutat cu o victorie la EURO 2020: 1-0 cu Croaţia, pe arena Wembley din Londra, în grupa D. Raheem Sterling a înscris în minutul 57, fiind primul său gol la un turneu final. Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că a fost debutul perfect pentru echipa sa.

Anglia a câştigat toate cele 11 partide în care Raheem Sterling a înscris, un record.

Pe Wembley, Anglia a dominat prima repriză, dar Croaţia a echilibrat partida în repriza a doua. Raportul şuturilor pe poartă a fost 2-1 pentru Anglia.

Mijlocaşul englez Calvin Phillips (Leeds) a fost desemnat omul meciului, oferind pasa de gol. Phillips a reuşit 31 dintre cele 33 de pase încercate.

La 17 ani şi 349 de zile, Jude Bellingham (Borussia Dortmund) a debutat pentru Anglia la un turneu final, fiind introdus pe teren în minutul 82 al partidei cu Croaţia, în locul lui Harry Kane.

Bellingham este cel mai tânăr jucător din istorie care evoluează la un Campionat European. În acelaşi timp, este cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei Angliei la un turneu final (Cupă Mondială sau Campionat European).

“Sunt foarte mulţumit de evoluţia jucătorilor. Bineînţeles, şi victoria este importantă. În momentul în care câştigi meciul de debut se eliberează acea tensiune, dar asta nu înseamnă că suntem calificaţi mai departe. Acesta este obiectivul primordial şi rămânem concentraţi.

A fost o ocazie excepţională, în faţa suporterilor noştri, într-o zi foarte călduroasă. Jucătorii s-au acomodat repede, am pasat foarte bine şi am limitat Croaţia la câteva ocazii de gol pe durata partidei. Sunt o echipă foarte bună, pentru care am avut un respect enorm, am pregătit foarte bine meciul. Sunt mulţumit nu doar de jucătorii care au început meciul, ci şi de cei care au intrat pe teren pe parcurs. A fost o zi minunată pentru fanii englezi. Au fost momente în care a scăzut ritmul de joc, din cauza căldurii. Cheia a fost să punem presiune pe mijlocaşii Croaţiei şi am reuşit acest lucru.

Mai avem două meciuri foarte dificile, dar am scăpat puţin de presiune. Am făcut un pas important astăzi, dar cel mai important este să ne calificăm în runda următoare. Este o grupă grea, cu tot felul de provocări. Scoţia şi Cehia sunt echipe foarte bune, va fi greu să obţinem cele trei puncte“, a spus Gareth Southgate pentru BBC.

Pentru Anglia urmează meciul cu Scoţia, pe 18 iunie, de la ora 22:00, pe arena Wembley din Londra.

Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea te aşteaptă zi de zi la EURO CENTER, de la 21:00, pe Look Sport+, pentru a analiza toate partidele de la EURO 2020.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele