Ultima oră
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul
Tony obţine un succes crucial pentru Poli Iaşi. ”Am fost mai buni, am avut mai multe ocazii” Tony obţine un succes crucial pentru Poli Iaşi. ”Am fost mai buni, am avut mai multe ocazii”
Garbine Muguruza şi-a anunţat retragerea din activitate: “Povestea mea în acest sport a fost fantastică” Garbine Muguruza şi-a anunţat retragerea din activitate: “Povestea mea în acest sport a fost fantastică”
Vocile drumului către EURO 2024, premiate de APS. Emil Grădinescu şi Costi Mocanu, copleşiţi de emoţie Vocile drumului către EURO 2024, premiate de APS. Emil Grădinescu şi Costi Mocanu, copleşiţi de emoţie
Dan Petrescu schimbă radical lotul lui CFR la vară. Nume grele vor fi OUT Dan Petrescu schimbă radical lotul lui CFR la vară. Nume grele vor fi OUT
China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie

Declaraţie surprinzătoare! Un oficial anunţă că în Formula 1 ar putea apărea simulări asemănătoare cu simulările din fotbal

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 5 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20277119/1/f1.jpg

Formula 1 trebuie să evite situaţiile în care piloţii provoacă în mod deliberat incidente pentru a fi pedepsiţi adversarii lor, la fel ca în fotbal, când jucătorii simulează, a declarat Christian Horner, şeful Red Bull, citat de motorsport.com.

Mulţi fani şi comentatori au fost nemulţumiţi de modul în care atât britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), cât şi mexicanul Sergio Perez (Red Bull) au primit penalizări de câte cinci secunde pentru forţarea adversarilor să iasă în decor, în timp ce se luptau pentru poziţii la Marele Premiu al Austriei, care a avut, loc, duminică, la Spielberg, pe Red Bull Ring.

La începutul cursei, într-un duel pentru locul 2, Perez a încercat să-l depăşească pe Norris pe exterior, în virajul al patrulea, dar britanicul l-am "împins" pe mexican, până când acesta din urmă a ieşit în afara pistei. Perez a câzut de pe locul 3 pe locul 9 la revenirea pe pistă, iar Norris a fost penalizat cu cinci secunde.

Mai târziu, Perez a procedat în acelaşi fel de două ori, când Charles Leclerc de la Ferrari a încercat să-l "ia" pe exterior. Comisiarii FIA l-au penalizat şi pe mexican, de două ori, cu câte cinci secunde.

Având în vedere că sancţiunile par să fi fost împotriva filozofiei "lasă-i să concureze", pe care F1 a folosit-o de ceva vreme, Horner este îngrijorat de faptul că s-ar putea crea un precedent negativ. El consideră că este important ca modul în care s-au dictat penalizările în Austria să nu-i facă pe piloţi să simtă că modul cel mai simplu de a-şi învinge rivalii este acum să iasă cu monopostul de pe pistă în exteriorul virajelor, pentru a încerca să le provoace o penalizare adversarilor.

"Nu vrei echivalentul fotbaliştilot care simulează. Cred că trebuie să evităm acest lucru”, a spus Horner, care este de părere că niciunul dintre cele trei incidente nu era demn de o penalizare.

"Incidentul dintre Checo şi Lando este întrecere. Intri pe exterior, îţi asumi riscul, mai ales atunci când nu eşti în poziţia de a fi în faţă. Dar cred că FIA, după ce a acordat prima pedeapsă, nu a mai putut să nu acorde o penalizare pentru o mişcare foarte asemănătoare, cu Charles. Băieţii aceştia au concurat în karting de când erau copii şi ştiu că, dacă depăşeşti pe exterior, îţi asumi riscul, mai ales dacă nu eşti tu primul. Deci, da, cred că penalizările au fost cam dure şi se opun filozofiei <lăsă-i să concureze>, pe care o susţinem în ultimii ani", a spus el.

Horner nu crede că Perez a fost prea nerăbdător în încercarea de a trece de Norris într-o asemenea manieră, pentru că mexicanul ştia bine cât de complicat ar fi să întreacă mai târziu monopostul McLaren.

"Cred că ştia că va fi foarte greu să-l întreci pe Lando, pentru că era foarte rapid pe liniile drepte. Încerca să facă mişcarea rapid şi, evident, a fost o ruşine în acel moment să pierzi contactul cu Mercedes. Apoi a mai colectat câteva penalizări cu Charles. Dar cred că odată ce a reuşit să treacă de Daniel Ricciardo şi să ajungă în aer curat a condus incredibil de bine", a conchis el.

Plecat de pe locul 3 al grilei de start, Perez a trecut linia de sosire al cincilea, dar penalizarea de zece secudne l-a coborât pe locul 6, după spaniolul Carlos Sainz de la Ferrari.

Cursa a fost câştigată de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, urmat de finlandezul Vallteri Bottas, de la Mercedes, de Norris şi de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele