Ultima oră
Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie" Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie"
Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului
Unai Emery a semnat Unai Emery a semnat
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar

Dinamo a câştigat procesul cu Nicolae Badea. Ministrul de Interne: "Am transmis intenţia de a realiza un complex sportiv modern"

Dinamo Publicat de Andrei Ionascu pe 12 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180711/1/stadion-dinamo.jpg

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că CS Dinamo a câştigat procesul cu fostul acţionar Nicolae Badea şi că au fost începute demersurile pentru construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului Dinamo.

Iniţial, Compania Naţională de Investiţii a inclus stadionul Dinamo pe lista arenelor care trebuie reconstruite în vederea EURO 2020, alături de stadioanele Rapid, Steaua şi Arcul de Triumf. Ulterior, documentaţia a fost abandonată, din cauza problemelor juridice privind terenul pe care se află arena din ‘Ştefan cel Mare’.

Stadionul Dinamo a fost inaugurat în 1952. Arena a fost renovată ultima dată în 2006, iar fanii au cerut în repetate rânduri un stadion modern, fără pistă de atletism.

"Aşa cum ştiţi, blocajul a existat în realizarea unui complex sportiv la Dinamo, în pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, şi a fost generat de aceste litigii în instanţă. În luna aprilie am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem nici un fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici din punct de vedere al litigiilor juridice. În consecinţă, terenul pe care ne aflăm astăzi, pe actualul amplasament al stadionului, aparţine statului român şi putem să luăm în calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament. Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante.

Calendarul, foaia de parcurs, este una foarte strânsă, am trimis deja către Compania Naţională de Investiţii intenţia noastră de a realiza un complex sportiv modern aici, pe acest amplasament, pe actualul amplasament al stadionului. Aşteptăm să primim confirmarea din partea Companiei Naţionale de Investiţii, vor urma celelalte proceduri de obţinere a certificatului de urbanism, a studiului de comandă, de realizarea a documentaţiei de asumare şi bugetare a demolării, pentru că aici vorbim de o componentă pe care trebuie să şi-o asume Ministerul Afacerilor Interne şi Dinamo, şi costurile nu sunt deloc nesemnificative, vorbim de aproape două milioane de euro, plus-minus. Deci după toate aceste etape odată parcurse, cu siguranţă sfârşitul anului ne va găsi în posibilitatea de a scoate la licitaţie execuţia acestui complex sportiv. Vorbesc, încă o dată, de un complex sportiv, nu de un stadion simplu, în care îşi vor găsit locul multe ramuri sportive ale acestui club de elită al României", a spus Lucian Bode pentru Agerpres.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180711/2/lucian-bode.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele