Ultima oră
Românul care se bucură de respectul etern al lui Cristiano Ronaldo: "El şi mama lui mi-au mulţumit în faţă de două ori" Românul care se bucură de respectul etern al lui Cristiano Ronaldo: "El şi mama lui mi-au mulţumit în faţă de două ori"
"Am învăţat mult de la ei. Au totul: pasează, marchează, bat lovituri libere". Cei doi decari trecuţi de 30 de ani care l-au impresionat pe Ianis "Am învăţat mult de la ei. Au totul: pasează, marchează, bat lovituri libere". Cei doi decari trecuţi de 30 de ani care l-au impresionat pe Ianis
Emoţii pentru CFR. Cei trei adversari posibili pentru turul doi preliminar al Ligii. Tragerea la sorţi e azi, după ora 13:00 Emoţii pentru CFR. Cei trei adversari posibili pentru turul doi preliminar al Ligii. Tragerea la sorţi e azi, după ora 13:00
Vlad Morar, al treilea transfer al celor de la UTA: "Suporterii m-au făcut să vin" Vlad Morar, al treilea transfer al celor de la UTA: "Suporterii m-au făcut să vin"
Răzvan Marin, dorit în Serie A. Eusebio di Francesco îl vrea la Cagliari Răzvan Marin, dorit în Serie A. Eusebio di Francesco îl vrea la Cagliari
Prima campioană de după pandemie în WTA. Fiona Ferro, regină la Palermo Prima campioană de după pandemie în WTA. Fiona Ferro, regină la Palermo

Dinamo a vrut 3-0 la masa verde în turul semifinalei Cupei cu FCSB! UPDATE: Răspunsul FRF

Cupa României Publicat pe 8 iul 2020
mail-share icon Email
 
//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19415367/3/fcd2.jpg


Meciul FCSB - Dinamo, returul semifinalelor Cupei României 2019-2020, a fost precedat de o situaţie rară: câinii au sesizat FRF şi vor victoria la masa verde în meciul tur, pierdut cu acelaşi scor, acuzând faptul că portarul Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc.

UPDATE: FRF a răspuns rapid solicitării celor de la Dinamo, iar câinii nu au nicio şansă la o victorie cu 3-0. Pe scurt, forul lui Burleanu spune că regulamentul disciplinar are prioritate când două speţe se bat cap în cap, conform articolului 2, punctul 2, din regulamentul disciplinar: „În cazul în care, cu privire la sancţionarea persoanelor aflate sub incidenţa prezentului regulament există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF se vor aplica cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar. În cazul în care nu există prevederi specifice în regulamentul disciplinar se vor aplica normele mai favorabile persoanei sancţionate”.

Vlad a fost trimis pe teren în partida tur, iar în meciul de miercuri seară a fost lăsat în afara lotului, Becali preferând să meargă pe mâna debutantului Răzvan Udrea. O decizie care, la prima vedere, părea că are în spate doar siguranţa victoriei din tur, dar care se poate dovedi luată din cu totul şi cu totul alte motive.
 
Andrei Vlad a primit un cartonaş galben în optimile de finală, cu Universitatea Cluj, şi unul în sferturile de finală, cu Hermannstadt, iar articolul 40.2 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal prevede că avertismentele sunt şterse înaintea intrării în faza sferturilor de finală.
 
Îbsă dinamoviştii se agaţă de un alt articol, din ROAF, care nu specifică la fel de clar dacă avertismentele sunt şterse la finalul optimilor de finală: „Cartonaşele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei”, se arată în articolul invocat de dinamovişti. Practic, discuţia nu ar fi existat dacă oficialii FRF ar fi avut şi cuvântul "inclusiv" după "optimile de finală ale Cupei României".
 
Înaintea meciului, conform gsp.ro, Dinamo, care nu a sesizat situaţia la meciul tur, i-a cerut explicaţii oficiale lui Felix Grigore, observatorul meciului, şi a cerut victoria la masa verde în meciul tur, jucat în Ştefan cel Mare.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele