Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Distincţie importantă primită de Xavi Pascual din partea Spaniei, pentru performanţele reuşite la Barcelona

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 6 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20456934/1/pascual.jpg

Xavi Pascual, antrenorul campioanei la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a fost premiat de forul naţional din Spania, pentru obţinerea a patru trofee interne şi a Ligii Campionilor cu FC Barcelona, în stagiunea trecută. Tehnicianul se află în Spania cu naţionala României pentru partide amicale.

Sosit la Dinamo Bucureşti în vara acestui an, Xavi Pascual (48 de ani) este un nume respectat de lumea handbalului european şi mai ales cel spaniol, el cucerind nenumărate trofee cu FC Barcelona.

A antrenat Barca peste 12 ani, până în iunie 2021, iar în palmaresul lui figurează 61 de trofee, cele mai importante fiind Liga Campionilor, de trei ori, Campionatul Mondial al cluburilor, de cinci ori, campionatul spaniol, de 11 ori, Cupa Spaniei, de zece ori, şi Supercupa Spaniei, de 10 ori.

Barcelona, antrenată de Pascual, a bifat şi recordul de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, 146, ceea ce înseamnă aproape cinci ani de victorii la rând şi un egal, între 18 mai 2013 şi 13 aprilie 2018 (133 de victorii la rând).

Tehnicianul iberic a preluat Dinamo Bucureşti din luna iunie, iar ulterior şi naţionala României, cu care susţine un stagiu de pregătire în Spania şi meciuri amicale cu reprezentativa ţării sale natale.

Profitând de faptul că se află la Aviles, federaţia iberică i-a acordat lui Xavier Pascual placheta pentru ”Cel mai valoros antrenor din Liga Sacyr ASOBAL - sezonul 2020-2021”. Pascual a câştigat în sezonul trecut toate trofeele posibile cu FC Barcelona: EHF Champions League, titlul naţional, cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Cupa Regelui.

Echipa României va juca, sâmbătă seară, a doua partică amicală cu Spania, la Aviles. În primul amical, tricolorii au pierdut cu scorul de 29-33 (15-16).

Spania este multiplă medaliată în marile competiţii. Cel mai recent a obţinut bronzul olimpic la Tokyo, tot bronz la Campionatul Mondial din acest an şi medalia de aur la Campionatul European din 2020.

Naţionala României se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023, cu meciuri programate în ianuarie 2022, la BT Arena din Cluj-Napoca, în compania echipelor Israel, Cipru şi Moldova.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele