Ultima oră
Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie" Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie"
Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului
Unai Emery a semnat Unai Emery a semnat
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar

"E irascibilă, nu are răbdare". Analiza lui CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Madrid

Tenis Publicat pe 4 mai 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20158994/1/profimedia-0608565617.jpg


Eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep în optimile de la Madrid, 6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens, e pusă de Cristian Tudor Popescu pe seama irascibilităţii şi lipsei de răbdare de care a dat dovadă jucătoarea din Constanţa.
 
Învingătoare în patru dintre cele cinci meciuri directe contra jucătoarei din Belgia, Simona a cedat după o luptă teribilă, iar marele minus identificat de CTP ţine, de fapt, de partea mentală a jocului de tenis:
 
"Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur şi simplu. Are o anume agitaţie interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greşeală a fost că s-a grăbit foarte mult în acest meci. S-a grăbit între puncte, fără să îşi ia mai mult timp în momentele importante ale meciului şi a greşit lovituri atât de simple, încât aceste greşeli au atras după sine altele în serie", a explicat Popescu, pentru GSP.ro.
 
"Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să îşi câştige punctele cu lovituri câştigătoare, fără a aştepta eroarea lui Mertens. A avut şi reuşite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistenţă a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită şi, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 
 
Ar fi de reţinut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câştigătoare, cu care a reuşit rezultate extraordinare în semifinala şi finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câştigat, precum şi la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu ştiu cum poate fi rezolvată", a mai declarat CTP.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele