Ultima oră
CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria
LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate! Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate!
Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt

Edi Iordănescu poate da lovitura carierei! Un club din Ligue 1 îl vrea

Ligue 1 Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/20236458/1/ior.jpg

Edi Iordănescu ar putea da lovitura carierei, după ce şi-a încheiat socotelile cu CFR Cluj, formaţie cu care a câştigat în acest sezon titlul şi Supercupa. Tehnicianul este dorit de Brest, informează Playsport.

Formaţia din Ligue 1 are o listă de câţiva posibili antrenori, pe care se află şi Adrian Ursea, liber de contract, după ce la finele sezonului şi-a încheiat socotelile cu Nice.

  • Brest a terminat pe locul 17 în Ligue 1, ultimul care a asigurat salvarea de la baraj/retrogradare. Lotul este evaluat de Transfermarkt la suma de 84 milioane de euro.

Iordănescu, 42 de ani, a preluat conducerea tehnică a echipei CFR Cluj la 4 decembrie 2020, când echipa era pe locul 3 în Liga I, la şase puncte de liderul de atunci, FCSB, şi când l-a înlocuit pe Dan Petrescu. În 2018, el a mai pregătit CFR Cluj pentru doar trei meciuri.

Motivele rupturii de CFR

Edi Iordănescu a recunoscut care au fost motivele pentru care nu a mai rămas la CFR Cluj şi din această vară, în ciuda faptului că a luat titlul cu ardelenii. Antrenorul a declarat că a fost o dorinţă din partea ambelor părţi în ceea ce priveşte prelungirea contractuală, dar că au fost anumite diferenţe de opinie, cu privire la schimbarea jucătorilor.

Iordănescu junior şi conducerea CFR-ului au căzut de acord că e nevoie de înlocuirea multor fotbalişti, dar nu s-a găsit calea de mijloc prin care să se facă această schimbare. Se pare că în această privinţa cele două părţi aveau idei diferite, după cum a declarat Edi Iordănescu în emisiunea Look Sport Live, de pe Look Sport +.

Am venit la CFR într-o perioadă foarte grea, complicată, mai mult de atât, echipa era catalogată drept una consumată, cu jucători care au performat, dar care au avut o limită de vârstă ridicată. Când am semnat cu CFR, am primit un contract pe un an şi jumătate, dar am refuzat. Am vrut unul pe jumătate de an. Am vrut să facem o analiză în vară, să vedem ce putem schimba. Chiar dacă ne-am dorit să continuăm împreună, din păcate cred că nu am găsit calea comună. Din păcate pentru CFR vine şi un moment de reconstrucţie, iar aşteptările sunt mari. Nu am găsit calea comună să continuăm.

Eu zic că va fi o provocare reconstrucţia. Era o cale prin care făceam etapizat schimbarea jucătorilor, dar când schimbi o echipă din temelii e mai greu. CFR nu-şi permite acest lux, aşa că trebuie să o facă treptat.

Eu când am venit în decembrie ştiam ce jucători am. Erau jucători cu care lucrasem la alte echipe sau chiar în primul mandat la CFR Cluj. Acum, e foarte greu să preconizezi unde va ajunge echipa. E nevoie de un buget clar pentru aducerea jucătorilor. E greu ca echipele din România să plătească sume de transfer.  Dacă se vor aduce jucători buni, totul se poate face pe repede înainte şi atunci se poate face o omogenitate rapidă”, a declarat Edi Iordănescu la Look Sport Live.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele