Ultima oră
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale

Editorial | Mirel Rădoi va da cu Germania un test grilă în care toate răspunsurile sunt greşite

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 26 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20082281/1/rps4786.jpg

Problema cea mai mare a naţionalei României nu este că a luat două goluri într-un minut de la o naţională cel mult medie în lumea fotbalului. Nici că Macedonia de Nord putea să mai marcheze lejer încă trei goluri, dacă adversarii tricolorilor ar fi fost mai inspiraţi la finalizare.

Cel mai grav este că defensiva aliniată de Mirel Rădoi a cuprins cam cei mai buni fotbalişti pe care îi are ţara noastră la dispoziţie, în acest moment: Florin Niţă, titular la Sparta Praga, locul doi din Cehia, care a avut un moment de noaptea minţii, salvat de Răzvan Marin; Vlad Chiricheş, om important la Sassuolo în Serie A, care dă o pasă de gol, dar le face un cadou şi adversarilor, care ca nişte domni adevăraţi îl refuză; Ovidiu Popescu, fundaş dreapta plimbat aproape pe toate posturile la lidera Ligii 1; Andrei Burcă, stâlpul defensivei campioanei en-titre, aspirantă la al patrulea titlu consecutiv; şi Nicuşor Bancu, fundaşul stânga al echipei de pe locul trei din Liga 1, candidată şi ea la campionat.

Vedem că măcar în teorie nu avem o apărare atât de catastrofală. Atunci de ce a arătat defensiva României atât de haotic în faţa Macedoniei de Nord? Probabil că asta ne întrebăm cu toţii mai mult sau mai puţin, însă aşa cum am spus nu asta este cea mai mare problemă înaintea meciului cu Germania. Singura soluţie care ar putea să aducă un plus României este înlocuirea lui Ovidiu Popescu (care nu a fost nicidecum cel mai slab apărător!) cu Vasile Mogoş, de la Chievo Verona, locul 8 din Serie B. În rest, nu văd cum Mario Camora, Alin Toşca sau Ionuţ Nedelcearu ar putea să îmbunătăţească atât de consistent defensiva României încât să acopere toate găurile arătate cu Macedonia de Nord.

Mai rău, nici de la naţionala de tineret, care a impresionat din nou cu selecţionata Ţărilor de Jos U21, nu vin perspective bune pentru compartimentul defensiv al României. O mică speranţă vine din partea lui Radu Drăguşin, care la 19 ani deja are patru apariţii în tricoul ”Bătrânei Doamne” Juventus Torino, dar pe care Adrian Mutu consideră că nu se poate baza în primul 11 încă. Cred că dacă în 2008 ni s-ar fi spus că peste 13 ani vom avea un atac decent la naţională, cu perspective clare de îmbunătăţire, dar o defensivă găunoasă, ne-am fi uitat cel puţin ciudat la persoana respectivă. Până la urmă, imprevizibilul face fotbalul să fie frumos. Poate că tricolorii ne vor surpinde la meciul cu Germania şi ne vor oferi un alt rezultat decât ceea ce vedem cu toţii ca fiind previzibil. Am învăţat de ani buni că speranţa moare ultima.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri