Ultima oră
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar
Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza
O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren
NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova

EDITORIAL / S-a întors generalul, când victoria e aproape. Sau e departe?

Superliga Publicat de Aszalos Cristian pe 22 mar 2019
mail-share icon Email

Niciodată, în epoca modernă a fotbalului românesc, nu s-a mai pomenit ca un club să câştige campionatul după un sezon în care a avut patru antrenori diferiţi.

CFR Cluj ne propune şi o astfel de reţetă. După Edi Iordănescu, Toni Conceicao şi Alin Minteuan, mult doritul Dan Petrescu se întoarce să triumfe pentru a doua oară consecutiv. Ar fi o altă noutate pentru clujeni, care nu au mai bifat până acum două titluri consecutive.

Misiunea e la îndemână. Cu opt etape înainte de final, CFR are un avans de patru puncte faţă de Craiova şi de cinci faţă de FCSB.

Alin Minteuan, cu cinci victorii din tot atâtea posibile, şi-a pus singur postul în pericol, lăsând echipa pe primul loc. Prost obicei. Fostul „principal” va deveni, de acum, noul „secund” al echipei. Şi iată cum a fost încheiat cel mai de succes mandat de pe banca „feroviarilor” şi cum a izbândit o societate să concedieze doi antrenori aflaţi pe primul loc, în acelaşi an competiţional.

Pe de altă parte, vestiarul din Gruia a trăit bine de pe urma muncii lui Dan Petrescu. Apărarea, tăria fizică sau eficienţa sunt atributele pe care „Bursucul” le-a lăsat drept moştenire la plecarea în China, alături de un lot de jucători rutinaţi, născuţi parcă pentru a evolua în cadrul unei astfel de structuri, una gândită de fostul apărător ofensiv de la Chelsea.

Şi pentru că tot pomeneam de posibile premiere, mai am una, cea mai mare. Ar putea fi primul trofeu al Ligii 1 obţinut aproape integral pe umerii unor fotbalişti care au îndurat multe. Când numeşti patru antrenori, într-o singură stagiune, doar răbdarea şi înţelepciunea vestiarului te pot face campion.

Va fi testat şi gradul de loialitate al soldaţilor faţă de generalul lor, care, lipsit de grijile zilei de mâine după aventura din China, revine pe câmpul de luptă pentru a culege laurii victoriei finale. Un joc periculos, pentru că un eventual eşec, lucru care ar fi o contraperformanţă absolut ridicolă, te-ar condamna aproape definitiv din punct de vedere sportiv.

Pentru Dan Petrescu, adevărata misiune o reprezintă cupele europene, acolo unde vom porni la drum în acelaşi timp cu Moldova, Liechtenstein, Irlanda, Letonia, Malta sau Luxemburg. Din acest punct începe munca pentru tot fotbalul românesc. Primul pas spre vindecare e confruntarea bărbătească cu adevărul.

Cristian Aszalos

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele