EDITORIAL | ȘAPTE ATINGERI MORTALE - LOOKSPORT
Skip to content
Editoriale Liga I Noutăți

EDITORIAL | ȘAPTE ATINGERI MORTALE

Băiatul ăsta mi-a dat de lucru. Mă refer la Elvir Koljic, bosniacul de 23 de ani din atacul Universității Craiova, cel care a reușit șapte goluri în șapte etape. O astfel de intrare în fotbalul românesc te obligă la tot felul de investigații profesionale.

Noi, ziariștii, ar trebui să ne interesăm ce mănâncă, ce iubește, ce urăște, cum s-a născut, cum a crescut, pe cine a admirat, ce mărime poartă la ghete sau ce face când nu dă goluri. Chestiuni gazetărești, deprinderi aproape uitate.

Apropo, sper că n-am uitat să admirăm, să fim curioși sau să ne lăsăm surprinși în lumea aceasta în care nu mai vedem frumosul de banalele și obositoarele șocuri sau exclusivități zilnice.

Și fără nostalgii, vă rog. Dacă-i sunăm acum pe Cămătaru sau pe Craioveanu, din „noul Dzeko” nu-l vor scoate pe Koljic, pun pariu. Parcă, văd deja titlurile. Nu de alta, dar deja e coleg cu mai marii Edin sau Pjanic la naționala țării sale.

Așadar, mă pusei să-i analizez cele șapte goluri pe care le-a dat după doar primele sale șapte etape în campionatul românesc. Repede, până nu se oprește, mi-am zis.

Două, cu capul. Alte două, din penalty. Trei, din acțiune. Cam așa a marcat.

Concluzia e că toate cele șapte au fost înscrise după o singură atingere a balonului! Șapte șuturi, în limbaj statistic, fără pregătiri îndelungi, fără s-o tot moșmondească. Când dă la poartă, o face năprasnic cu dreptul. Stângul, deocamdată, îl ține pentru altele. Dar noi îl așteptăm.

Șapte atingeri mortale, șapte goluri, șapte etape. Băiatul ăsta și-a greșit menirea. Să meargă repede la tir că-l face uitat și pe Vasili Zaițev.

Miroase a destin măreț.

Dacă mă înșel, înseamnă că mi s-a rablagit mie simțul olfactiv sau defensivele din Liga 1 stau și mai rău la capitolul ăsta. Vom vedea în timp.

Până ne lămurim, Mitriță, Țucudean și Gnohere să-și eficientizeze salvele, pentru că Elvir Koljic le-a dat un avans de vreo șase etape până când și-a făcut apariția pe aici și deja le suflă în visurile de golgheteri.

Așadar, când joacă atacantul bosniac din Bănie, portarii adverși să stea mereu pe vârfuri, spectatorii să-și scoată ochii din telefoane, iar regizorii de transmisie să fixeze o cameră pe Koljic.

Pentru că ăsta micu’ trage cum respiră.

Cristian Aszalos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine