Ultima oră
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma

"Eu nu am adus antrenor". Omul căruia Gică Hagi i-a "predat" Viitorul: "El decide tot!". Cum a făcut Regele alegerea surprinzătoare

Superliga Publicat pe 10 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19446593/1/hagi.jpg


Gică Hagi are pretenţii mari de la Ruben de la Barerra Fernandez. Spaniolul de 35 de ani nu va fi doar antrenorul Viitorului, ci omul care va controla tot ce mişcă la fosta campioană a României.
 
Regele a făcut un pas în spate după şase ani şi 244 de meciuri pe banca tehnică a echipei pe care a creat-o de la zero, iar acum are încredere oarbă în proiectul spaniol al cărui conducător este Ruben de la Barerra. Iar ibericul are control total la echipă, urmând să fie ajutat, dar nu pe partea tehnică, de Hagi, Popescu şi Zoltan Iaşko: ”Eu nu am adus antrenor, aduc manager. Adică decide el. Adică el decide tot. Mai multă decizie, mai multă personalitate. El face lotul, el face pregătirea, el şi asumă obiectivele. Nu ni le asumăm noi, noi doar îl sprijinim. I-am zis că el va avea sprijin total din partea mea şi a lui Gică, de la două persoane. Şi a directorului sportiv, al lui Iaşko. Toţi trebuie să muncim să îl ajutăm să îndeplinească şi obiectivele”, a declarat cel mai mare fotbalist al României, pentru Telekom Sport.
 
Întrebat cum a ajuns la varianta surprinzătoare pentru mulţi, Hagi a explicat că el şi Gică Popescu s-au folosit de relaţiile pe care le au în Spania, acolo unde au scris istorie la Real Madrid şi Barcelona: ”Am jucat şi noi pe afară, avem şi noi relaţii. Mai cunoaştem şi noi lume şi cred că am jucat, avem multe, fotbalul nostru se aseamănă cu cel spaniol şi îmi place mult şi atunci am căutat să găsesc ceva tânăr, cu energie cu personalitate, am luat decizia împreună cu Gică”, a mai punctat Hagi.

Cum şi-a construit cariera Ruben de la Barerra Fernandez

Spaniolul adus de Gică Hagi la cârma Viitorului a jucat fotbal până la 19 ani, fără să facă pasul spre profesionişti, apoi s-a orientat rapid spre meseria de antrenor. A pregătit grupe de juniori la Ural, Arteixo şi Montaneros, două echipe anonime din Spania, apoi, în 2010, a acceptat rolul de antrenor la Villaralbo pe când avea doar 25 de ani. A dus formaţia de două ori în play-off-ul de promovare în liga a treia spaniolă, apoi a mers la Guijuelo, cu care a acces în play-off-ul de promovare în Segunda Division, unde a fost eliminat de viitoarea prim divizionară Leganes.
 
Declicul s-a produs odată cu promovarea în Segunda Division pe banca micuţei Cultural Leonesa, performanţă care i-a atras atenţia lui Asier Garitano, cel care l-a numit antrenorul său secund la Real Sociedad. De acolo a mers ca antrenor principal la Ah Ahli, iar în 2018, înainte ca Leeds să-l semneze pe Marcelo Bielsa, s-a aflat pe lista scurtă a englezilor.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele