Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

EXCLUSIV | Acuzaţii de rasism după meciul Chindia – Hermannstadt. Sabău: "E foarte importantă tenta, felul cum te-ai exprimat" / Albon: "Trebuie măsuri foarte dure"

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 17 apr 2021
mail-share icon Email

Meciul dintre Chindia Târgovişte şi FC Hermannstadt, scor 2-0, în direct pe Look Sport, s-a încheiat cu un scandal de proporţii. Mijlocaşul brazilian Romario Pires, de la Hermannstadt, a intrat în conflict cu Andrei Piţian de la Chindia, iar situaţia a degenerat. S-a format un meleu pe teren, iar Pires a primit cartonaşul roşu din partea arbitrului Adrian Cojocaru. Antrenorul echipei Hermannstadt, Eugen Beza, susţine că Romario Pires a fost ţinta unui atac rasist. La emisiunea ‘Fotbal Look’ de la Look Sport, antrenorii Ioan Ovidiu Sabău şi Mirel Albon au cerut măsuri dure în acest caz, dacă acuzaţiile se confirmă.

Pe imagini se poate observa că Romario Pires este foarte nervos şi îi reproşează ceva unui jucător de la Chindia. Treptat, în conflict s-au implicat mai mulţi jucători din cele două echipe.

Romario Pires susţine că Andrei Piţian i-a strigat: "Ce faci aşa, ca un maimuţoi?".

Potrivit raportului de arbitraj, prezentat de DigiSport, Piţian, aflat în tribună, l-a luat în colimator pe Romario Pires încă din startul partidei şi l-a strigat "Tarzan" în repetate rânduri. În plus, Piţian s-ar fi bătut şi cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile.

"E inacceptabil! Dacă se dovedeşte că s-a întâmplat acest lucru, trebuie luate măsuri foarte dure, tocmai pentru a stârpi din faşă, să nu se mai întâmple. Fotbalul are alt spirit, alt statut, nu trebuie să jigneşti, nu trebuie să te legi de culoarea, naţionalitatea, religia sau orientarea sexuală a cuiva. La ce se întâmplă astăzi la nivel mondial, trebuie să fii foarte atent. Cel mai important e ce a scris arbitrul în raport. Dacă a scris aşa, măsurile vor fi dure", a spus Mirel Albon, la emisiunea 'Fotbal Look' de la Look Sport.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20122557/3/albon.jpg

"Aşa ceva nu trebuie să existe, mai ales între sportivi. Indiferent de rasă, naţionalitate, e om până la urmă. Dacă a fost doar o reacţie de moment, e o chestiune foarte sensibilă, trebuie să ai grijă. Nu foloseşti cuvinte care să-l afecteze pe jucător, să se simtă prost. Dacă se vor lua măsuri, astfel de incidente nu cred că se vor mai repeta. Spectatorii nu poţi să-i controlezi la un meci, dar jucătorii se pot controla. Ce ar fi să te duci, un sportiv român, în Africa... cum ai vrea să se comporte cu tine? Trebuie să manifestăm empatie. Nu ai voie, chiar dacă te-a deranjat sau te-a lovit. E foarte importantă tenta, felul cum te-ai exprimat. Contează şi cum o spui, dacă o spui cu răutate, să jigneşti, dacă ai vrut să cataloghezi un om", a spus Ioan Ovidiu Sabău.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20122557/1/sabau.png

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele