Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

EXCLUSIV | Analiza lui Ionuţ Badea: "Era clar că Young Boys e mult superioară, dar Şumudică a avut strategia corectă"

CFR Cluj Publicat pe 11 aug 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20357181/1/ib.png


Ionuţ Badea (45 de ani) pune eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor pe seama diferenţei mari de valoare dintre campioana României şi Young Boys Berna şi crede că Marius Şumudică a ales strategia corectă în returul de la Berna.
 
Început, practic, de la 1-0, meciul din Elveţia s-a transformat, rapid, într-o demonstraţie de forţă a gazdelor. Una pe care Ionuţ Badea o anticipa încă din meciul tur, când forţa de joc a elveţienilor s-a văzut din plin şi din Gruia. Fostul antrenor secund de la echipa naţională avea aşteptări realiste, crede că Şumudică a ales partitura tactică bună pentru o astfel de partidă, dar atrage atenţia asupra faptului că diferenţa de atitudine şi mentalitate e una mare:
 
"Dacă în primele două tururi a întâlnit doi adversari accesibili, de data asta aşteptările pentru grupele Ligii Campionilor nu au mai venit. Pentru noi, cei din afară, era clar că Young Boys era o echipă mult superioară CFR-ului. Şi ca joc, şi individual. Aşa că era clar ca cei din interior să vorbească despre motivaţie, dar noi, din afară, vedeam lucrurile aşa cum stau ele. Marius Şumudică putea să vorbească puţin despre împlinirea unor aşteptări care nu ar fi trebuit să existe.
 
CFR a avut o partitură normală pentru acest joc, a şi înscris. Au fost avizaţi de meciul din tur când forţa de joc şi posesia i-a adus în postura de a aborda o strategie de aşteptare. Dar cred că Şumudică a ales strategia corectă. Poate ar fi fost mai bine să fie ceva mai avansat când era condus, dar intervenea riscul de a primi mai multe goluri.
 
Toate golurile primite puteau fi evitate, au fost nişte consecinţe. Din păcate suferim la această situaţie defensivă în care apărătorii se uită doar la minge, nu există spirit ca apărătorul să se uite şi la adversar, dar şi la minge. A fost un început fantastic pentru noi, dar liniştea elveţienilor provine dintr-o mentalitate implementată de mic. La noi încrederea e o nevoie. Sunt două jocuri, patru reprize în care putem spune că CFR a jucat bine cam o repriză", a declarat Ionuţ Badea, miercuri dimineaţă, la Look Sport LIVE.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele