Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

EXCLUSIV | Conducerea CFR-ului se revoltă: "E dureros, ne e teamă de ce se va întâmpla". VIDEO | Fazele controversate de la Craiova, analizate la Fotbal Look: "E penalty clar!"

Superliga Publicat pe 12 apr 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20113059/3/bm.png


Marius Bilaşco, unul dintre conducătorii celor de la CFR Cluj, se teme pentru modul în care echipa sa va fi arbitrată în play-off. În direct la Fotbal Look, fostul atacant a atras atenţia asupra greşelilor comise de Ovidiu Haţegan în derby-ul Craiova - CFR 0-0, iar Lucian Goian, Ioan Ovidiu Sabău şi Cristi Balaj i-au dat dreptate în ceea ce priveşte faza la care Camora a cerut penalty la duelul cu Vătăjelu.
 
"Noi avem şi experienţa mai puţin plăcută din play-off-ul trecut, când am fost echipa cea mai dezavantajată. Meciul de aseară mi-a adus aminte de ultimul meci din campionat, tot cu Ovidiu Haţegan la centru. E dureros, nici nu mai ştii ce să crezi. Chiar dacă au fost multe acuze venite prin presă de la unii oameni din fotbal, noi am fost echipa dezavantajată. Asta nu o spun doar de dragul de a o spune. O spun fazele, reluările. E, oarecum, un moment în care, sincer, ne e teamă de ce se va întâmpla. Avem acest sentiment. L-am trăit o dată, se pare că se repetă. Nu înţelegem cum se poate ajunge într-o asemenea situaţie. Sunt faze clare, care se pot vedea. Ne e teamă să privim înainte. Nu-mi face plăcere să vorbesc despre arbitraj. Lumea va spune că ne plângem prea mult, dar există clar o tentă. Analizând toate fazele, ne dăm seama că aşa e. Dacă e o fază pe meci, poţi să înţelegi, să spui că arbitrul e prost intenţionat", a spus Bilaşco, la Fotbal Look.

Prima fază incriminată de clujeni: gol anulat pe nedrept la Păun?

În startul derby-ului din Bănie, Alexandru Păun a deschis scorul în minutul cinci, dar Sebastian Gheorghe a anulat reuşita pentru un ofsaid la Omrani. O decizie pe care Bilaşco o vede într-o cheie anti-CFR:
 
"Cum a văzut tuşierul acel ofsaid la golul lui Păun? A ridicat fanionul mai mult instinctiv să-l anuleze. E şi o ţinere la Omrani, dar se dă ofsaid. După nu ştiu câte reluări nu am văzut ce se întâmplă acolo, nu pot să-mi imaginez cum a văzut tuşierul! Dacă nu ne dăm seama pe reluări, cum poate vedea el (n. red - tuşierul Sebastian Gheorghe)? Eu sunt subiectiv, dar nu înţeleg cum a văzut. Instinctul lui e să ridice fanionul. E o fază grea, dar putea lăsa şi golul şi nu-l acuza nimeni de nimic. De ce trebuie să ne dezavantajeze? Putea să ne avantajeze, să spună că lasă avantaj, că dă credit atacului", a transmis Bilaşco.
 
Verdictul lui Balaj? O fază grea, la limită, în care fostul arbitru ar acorda, totuşi, credit deciziei tuşierului Gheorghe: "Este o fază la limită, ne e greu să contrazicem decizia arbitrului asistent. Aş da credit tuşierului în acastă fază".

Penalty nedat CFR-ului? Ce spun Balaj, Sabău şi Goian

În repriza a doua, Camora a căzut în careu după un duel cu Vătăjelu şi a cerut penalty, dar Haţegan l-a ignorat. Pentru Balaj, decizia e greşită, dar vine pe fondul poziţionării greşite a celui mai bun central român al momentului:
 
"Ţinerea nu este acceptată pe terenul de fotbal. Ea există şi trebuia sancţionată cu penalty. Faptul că atacantul (n. red - Camora) exagerează când cade, nu înseamnă că trebuie să nu sancţionăm ţinerea. Haţegan nu are cum să vadă acea ţinere, este mascat de corpul lui Camora, ăsta e motivul pentru care nu a avut toate informaţiile. Pentru asemenea momente sau faze s-a terminat VAR-ul", a spus Balaj, completat de Ioan Ovidiu Sabău: "La mine trebuie să fie foarte, foarte clar ca să dau. Are acoperire, poate să dea, dar eu nu aş fi dat. Aşa văd eu lucrurile! La noi se dau lucrurile astea, dar într-un campionat, Olanda, Italia, Anglia, nu-ţi dă. Dar, dacă aşa sunt la noi, trebuie să le dai. Dacă ar exista VAR, s-ar da penalty".
 
"E penalty clar. Se mai întâmplă dueluri unde sunt trageri, împingeri, dar aici e evident. Este o imprudenţă, o tragere foarte accentuată. Părerea mea că este fault. Din unghiul în care se află arbitrul era foarte greu să vadă, a avut o poziţionare greşită. Se duce în lateral, ar trebui să vină puţin mai în centru. Dacă mingea ajunge în faţa porţii, e şi mai departe de fază. A avut un plasament greşit, dar a fost un fault evident, după părerea mea. În multe ţări nu se dă penalty, dar, dacă stabilim o manieră de arbitraj, să mergem pe aceeaşi linie! Şeful arbitrilor, pe care nu-l vedem, trebuie să stabilească o manieră de arbitraj, să aibă săptămânal şedinţe cu arbitrii", e verdictul clar al lui Lucian Goian.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele