Ultima oră
Gigi Becali îşi poate lua gândul de la Louis Munteanu! Anunţul impresarului: „Ia în calcul” Gigi Becali îşi poate lua gândul de la Louis Munteanu! Anunţul impresarului: „Ia în calcul”
Încep negocierile pentru Valentin Mihăilă! Giovanni Becali a dezvăluit detaliile despre noul contract Încep negocierile pentru Valentin Mihăilă! Giovanni Becali a dezvăluit detaliile despre noul contract
Gauff consideră Jocurile Olimpice de la Paris la acelaşi nivel cu turneele de Grand Slam Gauff consideră Jocurile Olimpice de la Paris la acelaşi nivel cu turneele de Grand Slam
Rapid a emis un comunicat după atacurile la adresa lui Bogdan Lobonţ: „Suntem neplăcut surprinşi” Rapid a emis un comunicat după atacurile la adresa lui Bogdan Lobonţ: „Suntem neplăcut surprinşi”
Fotbalul din Malaysia, în alertă după atacurile deosebit de grave asupra jucătorilor Fotbalul din Malaysia, în alertă după atacurile deosebit de grave asupra jucătorilor
Mihai Rotaru, declaraţie de senzaţie despre Dan Petrescu: „Să ne dea şi nouă lapte” Mihai Rotaru, declaraţie de senzaţie despre Dan Petrescu: „Să ne dea şi nouă lapte”

EXCLUSIV | Cosmin Contra ştie unde e marea problemă a echipei naţionale. ”Trebuie un jucător agresiv, cu profil foarte bun tactic, dar noi nu îl avem”

Emisiuni Publicat de Daian Cutu pe 2 apr 2021
mail-share icon Email

Fostul selecţioner al României, Cosmin Contra (45 de ani) a identificat marea problemă a echipei naţionale. Este vorba de postul de mijlocaş defensiv.

În prezent nu avem niciun jucător cu acest profil, iar Mirel Rădoi a ales să joace cele trei partide ale lunii martie doar cu fotbalişti de cu profil de atac în linia mediană, lucru care i-a adus un val de critici.

”Nu prea citesc ce scrie în presă. Am fost în situaţia lui Mirel Rădoi şi ştiu cum e. La meciul cu Armenia eram la aeroport, în Frankfurt.

Nu ştiu dacă e un rezultat ruşinos, pentru că nu ştiu cum a decurs meciul cu Armenia. A fost eliminarea lui Puşcaş când aveam 2-1, astfel a fost influenţat rezultatul final. Ai jucători buni, totuşu, puteam ţine de rezultat. Dar nici nu îmi pot da cu părerea, pentru că nu am văzut meciul.

(n.r. De ce Mirel Rădoi nu a jucat cu niciun mijlocaş defensiv) Nu îl avem. Trebuie un jucător agresiv, cu profil foarte bun tactic, dar noi nu îl avem. Nu creştem din păcate astfel de fotbalişti. Pe vremea lui Piţurcă, cel care juca acest rol era Mirel Rădoi, care provenea de fapt din fundaş central. Era pus în centrul apărării, pentru că era foarte bun la duelurile aeriene.

În afară de Pintilii şi Bourceanu nu prea am mai avut jucători de meserie. Ar mai fi Paul Anton, îţi poate face profilul acesta, dar este un jucător box-to-box, e greu de zis. L-am avut sub comanda mea, poate să facă faţă, să fie agresiv, dar nu este mijlocaş defensiv de meserie. Îl vedem la Dinamo, ajunge să înscrie, nu este un jucător care să fie pe apărare, poate să facă dacă îi ceri şi lucrezi cu el, dar nici el şi nici Răzvan Marin sau Nicuşor Stanciu nu sunt pentru acest pot, lor le place în atac şi astfel se creează un dezechilibru în echipă.

Nici eu nu am avut om pe acest post când eram la naţională. Eventual improvizezi, îl pui pe Chiricheş în faţa apărării”,
a explicat fostul selecţioner, în exclusivitate la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele