Ultima oră
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner
Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat
Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj
E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan

EXCLUSIV: Cum l-a "înfruntat" Tibi Bălan pe marele Lucescu: "Nea Mircea, ori vin la echipa mare, ori lăsaţi-mă în pace!"

Superliga Publicat pe 27 iul 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20318135/1/luceee.jpg


Prezent în studioul Look Sport LIVE, Tibi Bălan (40 de ani) şi-a adus aminte de momentul în care a avut curajul de a-l înfrunta pe Mircea Lucescu şi de a-i spune marelui antrenor român că nu are de gând să semneze cu echipa a doua a Rapidului, ci doar cu prima formaţie.
 
Se întâmpla în 1999, pe vremea când fostul mijlocaş ofensiv avea doar 18 ani şi era un puşti de viitor al celor de la Universitatea Cluj. Remarcat la un meci amical, Bălan a ştiut din primul moment ce vrea, iar încrederea de sine pe care a arătat-o l-a convins pe Mircea Lucescu să-l ia în lotul primei echipe a Rapidului, una înţesată cu nume mari ale acelei epoci:
 
"Mircea Lucescu m-a adus la Rapid în 1999. Eram la Universitatea Cluj, deja pe la 16 ani eram în Liga 1, m-a debutat domnul Ţălnar, cred că am bifat vreo zece meciuri. U Cluj a retrogradat, am jucat la Liga 2, apoi a venit pauza competiţională. Era vară, Mircea Lucescu voia să aducă Rapidul prin Ardeal să facă meciuri amicale cu echipe fanion din Cluj, Hunedoara şi Alba Iulia. A rugat cluburile să vadă doi-trei jucători tineri la meciurile amicale. Cei de la Cluj m-au trimis pe mine şi pe un coleg, Sărmăşan. Al treilea meci era la Cluj. Am jucat prima repriză la U Cluj, iar a doua repriză la Rapid. După acel meci a zis că mă ia la Rapid. L-a sunat pe domnul Sichitiu, mi-au zis <<gata, te luăm la Rapid pentru echipa a doua>>. Eu i-am spus Nea Mircea <<nu vin la Rapid pentru echipa a doua. Dacă vreţi pentru echipa mare, vin. Dacă nu, lăsaţi-mă în pace>>. Apoi l-a sunat pe domnul Sichitiu şi i-a spus că mă ia pentru echipa mare. Aveam o perioadă bună, simţeam că zburam pe teren", a dezvăluit Bălan, în dialogul pe care l-a avut cu Eduard Zelgin.

"Băteam penalty-uri şi lovituri libere. Dănuţ Lupu înnebunea!"

Bălan nu a avut nevoie de mult timp pentru a-şi demonstra calităţile, iar Mircea Lucescu, cel care recunoştea din prima un potenţial imens, i-a acordat stropul de încredere de care avea nevoie, stârnind protestele lui Dănuţ Lupu. Iar totul s-a terminat la fel de brusc cum a început, cu o accidentare şi venirea lui Mircea Rednic, cel care l-a dat la o parte din Giuleşti:
 
"Când am ajuns la Rapid, eram titular meci de meci. Echipa începea cu mine, chiar dacă erau Sabău, Lupu, Rednic, Schumacher, Pancu, Iencsi, Măldărăşanu. Am jucat meci de meci titular. Băteam penalty-uri, lovituri libere, tot. Lupu înnebunea când mă punea să bat eu. Aveam tupeu, nu dădeam în spate. Îi plăcea şi lui Dănuţ de mine, îi plăceau jucătorii tupeişti, genul lui. Ne-am apropiat, am avut o relaţie foarte bună cu el. După care m-am accidentat, am făcut o pubalgie. Am încercat să joc, dar e foarte dureroasă. La un moment dat, Nea Mircea mi-a zis să merg acasă şi să stau trei luni, apoi vedem. Apoi Lucescu a plecat la Galatasaray, a venit domnul Iordănescu. Am jucat puţin cu dânsul, apoi a fost adus Rednic, care a zis că nu are nevoie de mine. Am preferat să mă duc la Mediaş două-trei luni, după care m-am reîntors la Rapid. S-a terminat campionatul şi am preferat să plec la Sportul Studenţesc, unde era domnul Andone. Era pe ultimul loc, făcuseră trei puncte, am venit în retur şi am scăpat de retrogradare", şi-a mai amintit Tibi Bălan.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele