Ultima oră
Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie" Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie"
Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului
Unai Emery a semnat Unai Emery a semnat
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar

EXCLUSIV | Detaliul care l-a făcut pe Adi Mutu să vrea să plece din funcţia de selecţioner: "E unul dintre motive!"

Echipa nationala Publicat pe 25 mai 2021
mail-share icon Email

Adrian Boingiu, om cu peste 20 de ani de experienţă în pregătirea tinerilor jucători români, a oferit o altă perspectivă asupra deciziei lui Adrian Mutu de a pleca de la naţionala Under 21.
Dacă ultimele două generaţii au fost foarte bune, obţinând două calificări consecutive la EURO şi una la Olimpiadă, generaţiile 2000 şi 2001 sunt, din punct de vedere al lui Boingiu, la un nivel calitativ şi cantitativ ceva mai scăzut. Iar Mutu, a cărui ambiţie e să facă o carieră frumoasă la echipe de club, nu doreşte să-şi asume riscul de a pleca la război cu fotbalişti sub cei care l-au ajutat să prindă turneul final din Ungaria şi Slovenia:
 
"E greu ca eu să emit o părere. E singurul în măsură să decidă. Nefiind acolo în ultimele şase luni, nu ştiu exact care sunt ingredientele din pricina cărora a decis acest lucru. E normal să-şi dorească mai mult, să privească spre o nouă provocare, mai ales că ultimul rezultat îl recomandă. E greu de presupus că la o nouă generaţie de Under 21 ar mai putea să atingă aceleaşi performanţe. Cunosc generaţiile 2000 şi 2001. Sunt copii buni, dar nu numeric. Generaţiile 1998 şi 1999, cu care am lucrat şi au făcut parte din naţionala Under 21, au fost numeric foarte mulţi jucători de valoare. Acum sunt, dar nu foarte mulţi. Avem Mihăilă, Sefer. Cu siguranţă vor veni jucători de 2002, precum Louis Munteanu. Dar cred că 2000-2001 nu oferă multe posibilităţi.
 
Revenind la Adi, cred că şi acesta poate deveni unul dintre motive, dar şi faptul că vrea să antrenze o echipă de club. Craiova e o provocare profesională, dar şi sentimentală. E plăcut să fii antrenorul unei echipe care are în spate şi suporteri care să te susţină", a declarat Adrian Boingiu, fost secund la Under 21, la Look Sport LIVE.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri