Ultima oră
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul
Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial
Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic” Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic”
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24 VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24
Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri

EXCLUSIV | FRF vrea să elimine antrenorii fără licenţă UEFA Pro din Liga 1 şi Liga 2! Justin Ştefan: “Şi la echipele naţionale au fost discuţii legate de calificarea antrenorilor”

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 29 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20147471/1/cro.jpg

Comitetul Executiv al FRF se întruneşte astăzi, de la ora 12:00, pentru a discuta mai multe propuneri, inclusiv una prin care antrenorii fără licenţă UEFA Pro nu mai pot să-şi conducă echipele în Liga 1 şi Liga 2. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a atras atenţia că o astfel de măsură nu poate fi aplicată din sezonul următor.

Mai mulţi antrenori din Liga 1 şi Liga 2 nu au licenţa UEFA Pro şi nu figurează în acte ca antrenori principali, dar conduc de facto echipele. Este cazul lui Marius Croitoru (FC Botoşani), Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Andrei Prepeliţă (FC Argeş) sau Mihai Iosif (Rapid).

Comitetul Executiv al FRF vrea să le interzică antrenorilor fără licenţă UEFA Pro să stea pe bancă şi să dea indicaţii în timpul partidelor.

Totuşi, Federaţia Română de Fotbal i-a angajat pe Mirel Rădoi şi Adrian Mutu la echipa naţională într-un moment în care aceştia nu aveau licenţa UEFA Pro.

"Înainte să ne uităm în curtea altora, ar trebui să ne uităm în curtea noastră. Să ne aducem aminte că inclusiv la echipele naţionale au fost discuţii legate de calificarea antrenorilor, apropo de licenţe. Cu alte cuvinte, dacă e vorba despre noi, închidem ochii şi nu avem probleme. Dacă e vorba despre alţii, nu mai închidem ochii.

Eu nu sunt pentru a închide ochii, dar sunt pentru a acorda timp oamenilor să se pregătească pentru a respecta regulile. Dacă avem o regulă care spune <numai licenţă UEFA Pro, nu mai stă nimeni pe bancă dacă n-are această calificare>, le spui <Nu o facem de mâine, ci din sezonul 2022-2023>. Trebuie să le dai oamenilor posibilitatea să se adapteze la regulile pe care le faci. Sunt mulţi antrenori tineri şi trebuie să le oferi oportunitatea să-şi găsească de muncă cât mai uşor", a spus Justin Ştefan la emisiunea 'Look Sport LIVE' de la Look Sport+.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20147471/2/ste.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele