Ultima oră
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO
Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona
Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă
All-season, avantaje şi dezavantaje All-season, avantaje şi dezavantaje

EXCLUSIV | Ianis Hagi, Man şi Mihăilă, viitorul echipei naţionale. Stoichiţă: "E un pas normal pe care l-au făcut. Mirel Rădoi are nevoie de ei"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 15 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20064348/2/man-mihaila-ianis.jpg

Ianis Hagi, Dennis Man şi Valentin Mihăilă lipsesc din lotul anunţat de către selecţionerul Adrian Mutu pentru Campionatul European de tineret. Cei trei stranieri au fost convocaţi la echipa naţională de seniori, pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, Mihai Stoichiţă, director tehnic în cadrul FRF, a declarat că Hagi, Man şi Mihăilă au devenit jucători importanţi pentru ‘tricolorii’ pregătiţi de către Mirel Rădoi.

Ianis Hagi (22 de ani, Rangers), Valentin Mihăilă (21 de ani, Parma) şi Dennis Man (21 de ani, Parma) s-au impus la echipele lor. Ianis are un sezon excelent în Scoţia, cu 7 goluri şi 12 pase decisive.

Cei trei jucători au fost incluşi în lotul preliminar anunţat de către Mirel Rădoi pentru cele trei partide ale ‘tricolorilor’ din luna martie, toate contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022 (25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45; 28 martie: România – Germania, ora 21:45; 31 martie: Armenia – România, ora 19:00).

"Totul se sacrifică pentru prima echipă naţională. Tot ce se întâmplă acum e rezultatul unei munci în care s-a parcurs fiecare etapă, de la juniori la tineret. Adi Mutu înţelege foarte bine situaţia. Sper ca această producţie de jucători să nu înceteze, să treacă şi alţi jucători de la tineret la seniori. Ăsta e scopul vieţii fotbalistice, să ai o echipă naţională puternică.

Ianis e cel mai bun pasator, are cele mai multe assist-uri la Rangers. Mă bucur foarte mult. Nu trebuie să facem o paralelă între tată şi fiu. Gică era alt tip de jucător, Ianis e alt tip. Trebuie să-l despovărăm de această presiune pe care o suportă datorită celebrităţii tatălui. Ianis este un pasator extraordinar, are o eleganţă în joc. Nu are explozia lui Gică, dar are inteligenţă de joc extraordinar şi execuţii cu ambele picioare.

Man şi Mihăilă sunt doi jucători de explozie. Putem spune că sunt jucători fără experienţă şi care nu s-au maturizat deocamdată. Dar au fost cumpăraţi pe o sumă mare de bani, la vârsta lor. Era normal să joace fiecare dintre ei. Mă bucur că ei confirmă performanţele de la echipa naţională de tineret. Mi se pare normal momentul pe care îl trăiesc ei, datorită valorii, datorită faptului că au foarte multe meciuri în prima ligă română, care nu este de lepădat. Îmi pare rău că joacă la o echipă care este în situaţia în care este. Dar poate că presiunea care se pune pe ei - nu e uşor - îi va ajuta să progreseze mai mult. Parma nu e într-o situaţie fericită. Dar îi ajută foarte mult să se concentreze, să fie mai realişti în joc şi să caute eficacitatea, e lucrul cel mai important.

E un pas normal pe care l-au făcut. Ei n-au fost luaţi la naţionala de seniori ca să umple un lot, ci sunt posibili titulari. Mirel i-a luat nu pentru că e nostalgic, ci pentru că are nevoie de ei", a spus Mihai Stoichiţă la emisiunea 'Look Sport LIVE' de la Look Sport+.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri