Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat de al 11 metri VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat de al 11 metri
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

EXCLUSIV | Ionuţ Badea, analiză fără menajamente a naţionalei României. Vorbeşte despre "inconştienţa" lui Rădoi şi lipsa unui "Plan B"

Echipa nationala Publicat pe 14 apr 2021
mail-share icon Email

Fost secund al echipei naţionale a României între 2014 şi 2017, Ionuţ Badea a analizat la rece rezultatele tricolorilor din startul preliminariilor CM 2022.

Badea spune că decizia FRF de a-l menţine în funcţie pe Rădoi e una bună, însă nu se fereşte să-l critice deschis pe tehnician, precizând că acesta a dat dovadă de inconştienţă în meciurile disputate în această primăvară.

"Începutul îţi dă conotaţia asta negativă şi e greu să te mai gândeşti la calificare, dar nu suntem în situaţia de a renunţa la obiectiv.

Nu deranjează atât rezultatele, cât absenţa unei strategii adaptate, cum ar trebui să existe la naţională. E lăudabil că Rădoi încearcă să impună un stil obiectiv, dar s-a văzut că nu poţi face tot timpul asta.

Dacă în meciul cu Macedonia de Nord, norocul l-a ajutat pe cel care îndrăzneşte mai mult, cu Germania şi Armenia nu s-a întâmplat asta. Inconştienţa sau lipsa unor concluzii ale staff-ului naţionale au adus un rezultat în consecinţă. Chiar dacă am pierdut doar cu 1-0 contra Germaniei şi chiar puteam scoate un egal, lucrurile nu au stat chiar aşa. Fotbalul e făcut din momente, dar ele trebuie să aibă şi un fundament în spate. E o situaţie de adaptare a strategiei la naţională şi nu neapărat de impunerea unui stil decât atunci când echipa are acest stil de mai multă vreme.

În momentul în care în Armenia ne prezentăm cu o echipă mai lungă faţă de celelalte două meciuri, atunci era imperios necesar să apară şi un închizător, un recuperator, care să alerge mai mult decât cei care au făcut-o. Şi Răzvan Marin, şi Stanciu, ceea ce ar fi trebuit să însemne zidul din faţa apărării, au fost uşor de scos din joc într-o echipă mai lungă.

La naţională nu e o echipă de club unde ai timpul necesar să-i scoţi pe jucători dintr-o letargie sau dintr-o oboseală mentală.

Sper ca Mirel Rădoi să aibă îneţelepciunea necesară să adapteze şi alte lucruri la stilul său ofensiv. Nu spun că e un lucru rău, e un stil care s-a potrivit la echipa naţională pe mentalul jucătorilor, pe toată această idee că noi nu suntem buni, că noi ăştia suntem. Toată această tipologie sau comportament al naţionalei pe care Mirel Rădoi l-a vrut la jucători s-a pliat pe dorinţa lor, dar nu este de ajuns. Când întâlneşti coloşi cum este Germania, chiar dacă pierd apoi acasă cu Macedonia de Nord, nu ne putem compara cu ei. Deci trebuie să ai şi un Plan B, o strategie de adaptare, şi nu am văzut aşa ceva la naţională din păcate. Asta s-a văzut şi mai clar în meciul cu Armenia. Pentru că a fost un black-out acolo, o situaţie de a acţiona a staff-ului care nu s-a concretizat. Nu au reacţionat la acea situaţie înainte de roşul luat de Puşcaş. Sunt lucruri evidente şi e normal să fie spuse.

Nu văd oportună schimbarea lui Mirel Rădoi în momentul de faţă. Federaţia a luat o decizie bună păstrându-l în funcţie. Dar eşti la echipa naţională şi e important să asculţi şi părerea celorlalţi. O implicare mai mare cred că ar fi oportună din partea lui Mihai Stoichiţă. Poate să spună la un moment dat ceva ce ceilalţi nu văd sau nu simt"
, a spus Ionuţ Badea la Look Sport LIVE, în direct pe Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt