Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

EXCLUSIV | Justin Ştefan a explicat cât de aproape suntem de VAR în Casa Liga 1. ”Lumea se roagă de Federaţie şi Răzvan Burleanu să respecte regulile”

Emisiuni Publicat de Daian Cutu pe 5 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20046181/1/157335846-186439182911784-1311651341708949170-n.jpg

Justin Ştefan a fost invitatul zilei de vineri, la emisiunea Look Sport LIVE. Secretarul general al LPF a explicat care este situaţia implementării sistemului VAR în Casa Liga 1 şi a punctat faptul că speră ca cei de la FRF să fie mai deschişi, să colaboreze şi să înceapă pregătirea arbitrilor pentru a putea gestiona tehnologia care ar putea ajuta fotbalul românesc.

”Este o întrebare la care nici eu nu am răspuns. Acest aşa zis conflict a început, atunci când fie FRF fie LPF au făcut ceva şi ceilalţi nu au vrut.

Cum e cazul VAR, hai să luăm discuţia de la început. În 2018 am vrut să îl aducem, le-am zis celor de la FRF că e posibil să luam bani de la FIFA, nu pentru implementare, ci pentru a pregăti arbitri. FRF a zis atunci că are alte lucruri mai importante decât VAR-ul.

În anul 2020 s-a făcut un kick of meeting, cu cei de la FIFA. În cadrul proiectului. În parteneriat cu EAD am început implementarea maşinilor VAR, în prezent avem patru, dintre care două complet echipate, iar celelalte vor fi gata, când se va ajunge la un acord.

Oricând putem implementa VAR, dacă maşinile vor fi pregătite. A ieşit preşedintele FRF cu un comunicat, în care a acuzat că LPF nu pune bani. Greşit! Am făcut o evaluare a acestor costuri, ele s-ar ridica undeva la 700.000 de euro. Cluburile ar trebui să plătească anual 2 milioane de euro.

Mai departe lumea zice că e un conflict între FRF şi LPF. Lumea se roagă de Federaţie şi Răzvan Burleanu să respecte regulile. Statutul Federaţiei Române de Fotbal spune că are printre atribuţii principale formarea arbitrilor, cu alte cuvinte nu e nimic neclar, e pur şi simplu ce spune legea. Convenţia UEFA dă pe de altă parte bani, tocmai pentru formarea acestor arbitri.

Tot ce am pretins în ultimele săptămâni a fost ca FRF să îşi onoreze atribuţiile, sper să se deblocheze, poate e vorba de fonduri. Din acel moment, când se deblochează, în minim 6 luni să avem VAR, deoarece legea spune că formarea arbitrilor durează minim 6 luni, CCA poate dicta mai mult. În Grecia, Federaţia se ocupă de formarea arbitrilor, mă mir că dânsul nu a discutat cu domul Burleanu”,
a declarat secretarul general al LPF, pentru Look Sport+.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele