Ultima oră
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off

EXCLUSIV | Lucian Goian surprinde: "FC Botoşani joacă cel mai frumos fotbal. Se vede ceva lucrat!"

Superliga Publicat pe 15 feb 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19980953/1/lucian-goian.png


Victoria cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-1, luni, a dus-o pe FC Botoşani pe locul al patrulea, după patru succese consecutive. Iar trupa lui Marius Croitoru culege laude de la Lucian Goian, care, surprinzător cumva, consideră că moldovenii practică un fotbal mai frumos decât CFR, FCSB sau Craiova.
 
Lucrurile s-au reglat la Botoşani, iar Hermannstadt (1-0), Chindia (3-2), CFR (2-1) şi Gaz Metan (2-1) au simţit pe propria piele forţa de joc a moldovenilor, care, în urma seriei pozitive, au ajuns până pe locul al patrulea, peste Sepsi şi peste Academica.
 
Cheia? Jocul ofensiv pus la punct de Marius Croitoru, consdieră Lucian Goian, care nu e deloc zgârcit cu laudele la adresa trupei din Moldova:
 
"FC Botoşani mi se pare că joacă cel mai frumos fotbal. Se vede ceva lucrat: o construcţie care pleacă de la portar, trasee în timpul jocului, combinaţii, pase redublate şi plecări din linia a doua. Nu sunt întâmplătoare, sunt lucrate la antrenament. Îl laud pe Croitoru, e meritul lui, chiar dacă nu are licenţă. Botoşani joacă un fotbal în viteză, care are agresivitate, vertical pe poartă. Au jucători care, când nu au mingea la picior, pun presiune pe adversar şi caută poarta şi careul. Când se aduce mingea la margine, aduc trei-patru jucători în careu. Sunt şi bine pregătiţi fizic, se repliază pe tranziţie negativă. Aleargă foarte mult şi de foarte multe ori s-a văzut asta", a declarat Lucian Goian, luni seară, la Fotbal Look.
 
Pe un teren acoperit cu zăpadă, niciuna dintre echipa n-a reuşit să înscrie în prima repriză. Totuşi, FC Botoşani a avut un gol anulat şi a cerut două penalty-uri. Şi Gaz Metan Mediaş a avut două faze de penalty.
 
În primele minute din repriza a doua, FC Botoşani a primit un penalty, după un henţ al lui Velisar. Keyta a transformat lovitura de la 11 metri, în minutul 50.
 
În minutul 68, Gaz Metan Mediaş a egalat prin fundaşul Yuri, cu o lovitură de cap, după o centrare din banda stângă.
 
Bucuria oaspeţilor a durat mai puţin de un minut, în condiţiile în care Al Mawas a depăşit în viteză doi fundaşi şi a şutat spre colţul lung.
 
FC Botoşani a urcat pe locul 4 în Liga 1, cel puţin până la meciul restant dintre FC Argeş şi Sepsi Sfântu Gheorghe (16 februarie). Gaz Metan Mediaş rămâne departe de zona play-off-ului.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele