Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei

EXCLUSIV | Lupta pentru promovarea în Liga 1 se ascute! Sezonul se va termina cu play-off, dar Erik Lincar ridică semnul de întrebare: ”Ce o să se întâmple cu jocul lui Turris în minus?"

Liga II Publicat pe 13 mai 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/19360726/1/turris1.jpg

Situaţia din Liga 2 naşte controverse. Pare eşalonul în care echipele sunt cele mai împărţite. Fiecare are propria opinia. Unele îşi doresc terminarea sezonului de pe acum (cazul echipelor de la retrogradare), altele vor ca sezonul să se termine prin disputarea etapelor rămase, iar un grup mai puţin numeros, al celor din faţă, vor sistem play-off / play-out. Această ultimă variantă pare şi cea care va fi luată în cele din urmă în calcul, de FRF.

Dacă sezonul nu se va suspenda definitiv, totul va culmina cu desfăşurarea unui program de tipul celui din Liga 1, prin grupe campionat - grupe retrogradare. În cea pentru deciderea promovatelor intră şi Turris Turnu Măgurele, echipă aflată pe locul 3, la egalitate de puncte cu CS Mioveni, locul secund.

Antrenorul Erik Lincar pare dispus să se plieze pe orice variantă, dar cere ca echipele din faţă să înceapă de la un punct comun: număr egal de meciuri. În momentul de faţă, Turris este singura echipă care se luptă cu şanse reale la promovare, dar care are un meci în minus, comparativ cu formaţiile apropiate de ea. Are 22 de partide, faţă de 23, asta după ce Sportul Snagov s-a retras din campionat.   

Toate echipele din Liga 2 îşi impun punctul de vedere pe structura pe care ar vrea să se desfăşoare în continuare campionatul. Dar lumea omite un fapt, ori intenţionat, ori nu ştiu. Poate suntem o echipă mică şi nu interesează. Ce o să se întâmple cu jocul nostru în minus? Văd că nimeni nu bagă această chestie în seamă. Toate echipele îşi exprimă opiniile, ba să nu se înjumătăţească punctele, ba să promoveze direct... Eu nu am vreo pretenţie, nu am vreo doleanţă, dar ca să fie echitate în continuarea competiţiei, dacă nu se joacă toate etapele, îmi doresc să se ţină cont că avem un joc mai puţin decât echipele din faţa noastră şi cele din spate.

Până la urmă, eu îmi doresc să se joace etapele care mai sunt, aşa cum se practică şi la Liga 1, pentru că şi în play-out mai sunt multe etape. Dar asta nu are o importanţă atât de mare pentru noi, noi vrem ca indiferent de decizia luată de FRF, să fie acelaşi număr de meciuri ca la celelalte echipe. Atât! Noi vrem să participăm la orice competiţie, dar să se ţină cont de meciul în minus cu Daco-Getica. Cum o să se facă? Ne dau şi nouă 3 puncte? Jucăm un meci cu cineva, ce facem?

Fiecare echipă are altă variantă, greul va fi pe FRF, dar sper să se înceapă, indiferent de variantă, repet, de la egalitate de meciuri. Până la urmă, trebuie să se joace corect, să se înceapă de la un punct comun. Să fie egalitate”, a declarat Erik Lincar pentru LookSport.

Prin disputarea meciului restant, Turris ar putea trece pe locul 2 în clasamentul Ligii 2. Şi un punct ar ajuta echipa din Turnu Măgurele să depăşească CS Mioveni. Ierarhia primelor clasate în Liga 2 arată astfel:

  1. UTA Arad- 50 puncte (23 meciuri)
  2. CS Mioveni- 39 puncte (23 meciuri)
  3. Turris Turnu Măgurele- 39 puncte (22 meciuri)
  4. FC Argeş- 38 puncte (23 meciuri)
  5. Petrolul Ploieşti- 38 puncte (23 meciuri)
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele