Ultima oră
Brazilianul Raul Nantes Campos revine la Dinamo Brazilianul Raul Nantes Campos revine la Dinamo
FC Voluntari l-a transferat pe Lorand Fulop FC Voluntari l-a transferat pe Lorand Fulop
ULTIMA ORĂ | Când va fi inaugurată noua arenă din Ghencea şi care va fi adversarul Stelei. "Celebrăm şi câştigarea Cupei Campionilor Europeni" ULTIMA ORĂ | Când va fi inaugurată noua arenă din Ghencea şi care va fi adversarul Stelei. "Celebrăm şi câştigarea Cupei Campionilor Europeni"
VIDEO | Câştigarea Cupei României, obiectivul Stelei în acest sezon! Anunţul comandantului CSA despre promovarea în Liga 1 VIDEO | Câştigarea Cupei României, obiectivul Stelei în acest sezon! Anunţul comandantului CSA despre promovarea în Liga 1
Replica ironică a Asociaţiei ”Salvaţi Steaua” către conducerea CSA: ”Noi nu mai înţelegem nimic”
Replica ironică a Asociaţiei ”Salvaţi Steaua” către conducerea CSA: ”Noi nu mai înţelegem nimic”
DDB confirmă situaţia critică de la Dinamo! "Mulţi jucători şi-au depus memorii, e posibil să plece Deian şi Anton" Mesajul transmis de Dusan Uhrin DDB confirmă situaţia critică de la Dinamo! "Mulţi jucători şi-au depus memorii, e posibil să plece Deian şi Anton" Mesajul transmis de Dusan Uhrin

EXCLUSIV | Marcel Puşcaş, despre proiectul CSA Steaua: "E o inepţie. Gigi Becali i-a dat să mănânce lui George Ogăraru, care nu a jucat o secundă la Clubul Armatei"

Emisiuni Publicat de Andrei Ionascu pe 12 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20180305/1/oga.jpg

CSA Steaua încearcă să promoveze în Liga 2, dar trebuie să treacă de baraj. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, Marcel Puşcaş a declarat că duelul dintre CSA Steaua şi FCSB se datorează unor orgolii personale. Fostul jucător al Stelei l-a criticat pe George Ogăraru, team manager la CSA Steaua, pentru declaraţiile făcute în ultima perioadă.

Marcel Puşcaş (60 de ani) a jucat pentru Steaua între 1983 şi 1985, câştigând un titlu şi o Cupă. Între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte la Steaua, perioadă în care ‘roş-albaştrii’ au câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă.

O scurtă recapitulare a conflictului de natură juridică: CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali. Palmaresul Stelei din perioada 1947 – 2003 aparţine CSA Steaua, dar decizia nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel.

"E o inepţie ce doreşte Steaua. Eu am fost autorul proiectului de privatizare din 1998. Nimeni din club, de la Dănulescu la Gaţu, nu doreau această privatizare, pentru că nu ştiau cu ce se mănâncă. Apoi privatizarea s-a făcut de nevoie, cu acceptul MaPN şi al conducerii Stelei. După cinci ani, odată cu venirea lui Becali şi împrumutul către Păunescu, a urmat atitudinea lui Becali faţă de suporteri, Armată, foşti fotbalişti. A dat de gândit unora că ar putea găsi nişte portiţe să readucă echipa de fotbal. Dar privatizarea în fond a fost făcută. Faptul că Gigi Becali a fost ignorant şi nu a putut să-şi păstreze marca şi palmaresul, lucrurile formale, este un adevăr de care profită din nou CSA Steaua. Dar, repet, acest fotbal profesionist nu se poate face la nivelul României şi la nivel european decât cu cluburi private. Nu există Clubul Sportiv al Armatei Munchen, Liverpool, Pisa sau Panathinaikos. Ce vreţi voi, CSA? Să treacă în Liga 2, ca să vină din nou ziua să vinzi din nou clubul. Cui? Unui alt Becali! Pe care, de data asta, militarii o să-l considere cu faţă umană. Dar privatizarea e inevitabilă. Şi ce faci? Privatizezi acelaşi fotbal militar de două ori? E absurd! Nu sunt fan al lui Becali, dar CSA Steaua e un orgoliu personal al câtorva oameni din club faţă de Becali. Dacă Becali ar fi dat, ipotetic, 37 de milioane de euro, probabil războiul era îngropat. Ce vă interesează pe voi, la Steaua? Să aveţi fotbal la club sau banii lui Becali? Hai să fim serioşi!

Foşti jucători, mi-au fost şi mie colegi, sau generaţiile mai tineri, susţin că CSA ar fi adevărata Steaua. Măi, fraţilor, Iulian Miu, tu de cine ai fost plătit? Nu ai fost angajat la Becali? Lăcătuş, Iovan, Bumbescu nu au fost angajaţii lui Gigi Becali? Ogăraru? Dacă nu era Gigi Becali, mai ajungeai la Ajax? Nu ştiu, mă întreb. Sunt băieţi buni. Pe Ogăraru chiar eu l-am adus la prima echipă, l-am promovat la 16 ani. Măcar dacă nu ai activat la Becali, ca Stoica, Boloni, poţi să emiţi un punct de vedere în privinţa unei identităţi. La Craiova e la fel. Cei de la Centrul de Copii au fost plătiţi şase-şapte ani de Mititelu, iar acum spun că ei sunt adevărata Craiova. Ia angajează-i înapoi pe băieţii ăştia şi o să vezi că vor spune că Steaua e a lui Gigi Becali. Degeaba încercăm să ne scărpinăm de la dreapta la stânga. Gigi Becali i-a dat să mănânce lui George Ogăraru, care nu a jucat o secundă la Clubul Armatei Steaua. Ogăraru a debutat în 2000, a jucat doar la Steaua privată, nu a jucat nicio secundă la CSA Steaua. Despre ce vorbim? Mi-e drag George, e un băiat de treabă, dar cum ar fi eu mâine să spun că, dacă doi ani m-a plătit Mititelu, Craiova lui Mititelu nu e Craiova adevărată?", a spus Marcel Puşcaş, la emisiunea 'Look Sport LIVE' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele