Ultima oră
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid

EXCLUSIV | Motivul pentru care Bourceanu a vrut să refuze FCSB, înainte să scrie istorie şi să devină căpitan: "Nu am vrut să merg!"

Superliga Publicat pe 3 mar 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20037783/1/ba.jpg


Alexandru Bourceanu (35 de ani) şi-a adus aminte, la Look Sport LIVE, de momentul în care, în 2011, a fost foarte aproape să refuze oferta lui Gigi Becali de a veni la FCSB, club alături de care a câştigat trei titluri de campion al României.
 
Mijlocaşul impresionase la Timişoara şi se aştepta să facă pasul în străinătate, dar, cum ofertele din afară nu au venit, a fost nevoit, în ciuda presentimentelor oamenilor din Timişoara, să dea curs propunerii lui Gigi Becali de a-l lua la FCSB:
 
"Sincer, nu am vrut să merg! A fost cam o lună în care au fost discuţii, zvonuri. Era cumva o adversitate pe care noi, la Timişoara, o aveam faţă de Steaua. Ei tot timpul sunt în lumina reflectoarelor, sunt cei mai buni din România, sunt convocaţi la echipa naţională. Cumva se crease o adversitate, fusesem cumva educaţi în direcţia asta.
 
Trebuia să fac pasul, era clar. Banii pe care i-am primit erau foarte buni şi trebuia să fac şi pasul, pentru că Timişoara era în Liga 2. Am aşteptat oferte din afară, nu au venit, dar am înţeles abia acum de ce nu au venit. Era vorba despre valoare, sunt lucruri pe care le-am conştientizat despre un mijlocaş central acum câteva săptămâni. Eram conştient de unele lucruri, dar nu de toate", a declarat Bourceanu, în dialog cu Eduard Zelgin, miercuri, la Look Sport LIVE.

Bourceanu, de la indecis la căpitan

A urmat o perioadă glorioasă, cu trei titluri, o Cupă, o Supercupă şi performanţe europene, dar şi una în care Alex s-a transformat în liderul vestiarului:
 
"Căpitan m-a pus Nea Gigi. Pentru mine a fost bine, nu ştiu cum a fost pentru ceilalţi. A fost Varela, apoi Pintilii, s-a accidentat Pintilii şi am fost eu. Apoi, cumva, deodată nu am mai fost. Cred că înţeleg şi fac presupuneri spunând nişte lucruri. Cert e că nu am mai fost căpitan! Am fost oarecum dezamăgit. Poate şi pentru că eu consideram că mi se cuvine, ceea ce nu e corect, etic vorbind. Dezamăgit am fost, dar a fost opţiunea echipei, a clubului, şi a trebuit să o respect.
 
Lucrurile încep să se schimbe pentru cei de la FCSB. Acum s-au maturizat. Când vii la FCSB la 20-21 de ani, puţini sunt Mirel Rădoi să se impună. E foarte complicat. Poate, dacă nu m-ar fi pus Nea Gigi atunci, nici eu nu aş fi ajuns liderul care am fost după 3-4 ani. Sau unul dintre lideri, că nu am fost niciun moment singurul lider. Au fost mai mulţi jucători care, cumva, făceau coaching pentru colegii lor. Nu am avut acea personalitate de a fi singurul lider, aşa cum a fost Mirel Rădoi", a mai spus fostul internaţional.
 
 
 
 
.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele