Ultima oră
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”

EXCLUSIV | Noul puşti-minune al fotbalului românesc, exilat de CFR Cluj la Sepsi. Ioan Ovidiu Sabău a vorbit la superlativ despre Claudiu Petrila

Superliga Publicat de Emanoil Ursache pe 18 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19737502/1/rps2713.jpg

Claudiu Petrila (20 de ani) se prezintă, în acest sezon, drept unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din Casa Liga 1. Evoluţiile sale sunt din ce în ce mai spectaculose. Tânărul mijlocaş ofensiv îşi arată tehnica de la meci la meci, iar până şi cifrele îi confirmă ascensiunea. În 13 apariţii în primul eşalon, Petrila şi-a trecut în cont trei goluri şi o pasă de gol. Asta în condiţiile în care puştiul-minune a jucat în primele şase meciuri la CFR Cluj, unde fostul antrenor Dan Petrescu nu i-a acordat niciodată mai mult de 33 de minute.

Petrila, elogiat de Ioan Ovidiu Sabău

Chiar şi aşa, Claudiu Petrila a fost decisiv pentru ”feroviari” în victoria de la Clinceni, din prima etapă, când a marcat golul care a stabilit scorul final de 1-2. În ciuda evoluţiilor sale promiţătoare, campioana României din ultimele trei sezoane a decis să îl împrumute la Sepsi Sfântu Gheorghe. Mijlocaşul nu s-a lăsat descurajat şi a profitat din plin de şansa oferită la o formaţie cu pretenţii mai scăzute, măcar la nivel teoretic.

Comportamentul lui Petrila a stârnit admiraţia mai multor oameni din fotbalul românesc. Printre ultimii care l-au elogiat pe jucătorul împrumutat de CFR la Sepsi se numără şi Ioan Ovidiu Sabău, legendarul mijlocaş al naţionalei României. Sabău a declarat, invitat la Fotbal Look joi seară, că îl admiră mult pe Claudiu Petrila, fiindcă are calităţi precum viteza, personalitatea, maturitatea pentru vârsta lui, driblingul sau execuţiile superbe.

”Mie îmi place foarte mult Petrila. Îl cunosc bine, are calităţi deosebite. E tânăr, are viteză foarte bună şi personalitate, e foarte matur pentru vârsta lui. Nu-i timid deloc, ia acţiunile unu vs. unu, are execuţii superbe. E jucător de perspectivă, probabil că există o clauză să rămână la Sepsi. Eu zic că se poate integra la CFR! E tânăr, e şi regula Under 21, e un jucător de bandă cu viteză care mie-mi place foarte mult. Are şi minte, judecă, e foarte matur.”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la Look Sport+.

Împrumutul la Sepsi i-ar putea fi benefic

O opinie asemănătoare o împărtăşeşte şi Lucian Goian, fost fundaş la Dinamo şi la CFR Cluj. Goian este convins că dacă va păstra acelaşi ritm, Claudiu Petrila se va întoarce în vară ca titular în Gruia şi îl laudă pe internaţionalul Under 21 pentru decizia de a accepta împrumutul la formaţia din Sfântu Gheorghe. 

”Are viteză foarte bună, dar nu este liniar. Intră şi în interior, are viteză cu mingea la picior, ceea ce e foarte important, şi nu este liniar. Loveşte mingea şi cu piciorul mai slab. Intră mereu unu vs. unu în adversar, e genul lui Fabbrini. Sunt jucători cu viteză care dau mingea în faţă şi aleargă. Poate creşte, cred că a făcut o mişcare foarte bună mergând la Sepsi. Joacă meci de meci şi se vede o creşte vizibilă. Dacă mai joacă încă câteva meciuri, cu siguranţă în vară va fi pregătit să joace la CFR. Dacă va continua aşa, cred că se va întoarce şi se va întoarce ca titular la CFR.”, a spus Lucian Goian, la Look Sport+.

O selecţie are Claudiu Petrila pentru România Under 21, în care a prins 30 de minute printre ”tricolorii mici”, în meciul cu Malta din preliminariile pentru Campionatul European din 2021, încheiat 4-1.

  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Petrila, potrivit Transfermarkt. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele