Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

EXCLUSIV | Poveşti din "dedesubturile" fotbalului românesc. Cum l-a dat Nicolo Napoli afară de la echipă pe un fost FCSB-ist: "Eşti singurul care ia atitudine în vestiar"

Fotbal Internațional Publicat pe 9 iun 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20237721/1/nap-bun.png


Ducu Ninu, fostul fotbalist al celor de la FCSB, a povestit la Look Sport LIVE cum a fost pus pe liber de Nicolo Napolo, la Turnu Severin, din cauza faptului că avea personalitate prea puternică în vestiar şi pe teren.
 
Mulţi antrenori aleg să dea un exemplu şi să "lovească" în jucătorii importanţi ai echipei pentru a se impune în faţa restului grupului, iar printr-un episod asemănător a trecut şi fosta mare speranţă a celor de la FCSB. În 2013, la trei ani de la momentul în care pleca de la FCSB, Ninu ajungea la Turnu Severin, de unde pleca, însă, după doar jumătate de an. Iar despărţirea nu s-a produs pe considerente sportive:
 
"Eram oaia neagră la echipe, mereu îmi spuneam punctul de vedere. Chiar dacă eram certat, aveam un argument. Dar un argument concret. Când eram la Severin, cu Nicolo Napoli antrenor, doar ce venise acolo...Înainte de antrenament vorbea cu mine, îmi spunea că are încredere în mine. După antrenament vine şi mă dă afară. Întrebarea mea a fost de ce? Mi-a zis <<şii, eşti singurul care vorbeşte, care ia atitudine în vestiar>>. Nu eram căpitan! Dar căpitanii trebuie să fie tamponul între jucători şi antrenori. Eu am fost căpitan la echipele din Israel. Erau probleme la echipele care sunt în faliment sau în reorganizare. Eu am fost chemat la Tribunal să ni se spună că banii ne vor fi daţi la timp. Primul meu şoc a fost când au venit şi mi-au dat cecul pe data de zece. Am zis ce am făcut, am câştigat ceva?", a mărturisit fostul apărător, la Look Sport LIVE.

Dat afară de la Viitorul din acelaşi motiv

De altfel, Ninu trecuse printr-un episod asemănător cu un an mai devreme, la Viitorul, club de la care a plecat pentru că s-a opus ideii de a petrece trei săptămâni legate într-un cantonament din Antalya:
 
"La Viitorul am fost dat la o parte când promovam în Liga 1. La jumătatea campionatului ne-au dus în Antalya. Am înţeles motivul pentru care am fost duşi în cantonament. Mi s-a înscenat tevatura asta. A venit cumnatul domnului Hagi şi ne-a spus că nu mai plecăm acasă, că stăm trei săptămâni în cantonament. Eu i-am spus că mă duc acasă, că nu pot sta trei săptămâni departe de familie. Au venit domnul Cătălin Anghel şi domnul Pavel Peniu. Când am ajuns acasă, mi-au zis că trebuie să reziliem contractul. Sunt multe probleme...Toţi nu am acceptat, dar eu am fost cel care a vorbit. Asta s-a întâmplat când aveam zece puncte peste locul al doilea şi ne pregăteam de promovare. 
 
Am respect pentru Hagi, care a ţinut la mine. Am vorbit cu el, a spus că nu se poate băga peste decizia antrenorului. Am plecat cu bani mai puţini, m-au pus să semnez o foaie prin care renunţ la bani. Era ultima zi de transferuri, trebuia să plec, pentru că altfel stăteam şase luni acolo şi nu mă puteam antrena. La ora 10:00 m-au chemat să semnez hârtia, mi-au zis acolo că am luat nişte bani pe care încă nu mi-i dăduseră. Am depus hârtia la FRF, a doua zi m-a sunat avocatul de la Viitorul să scoatem o clauză prin care plăteam pagube dacă mă duceam la o altă echipă din Liga 2. Apoi le-am spus că-mi depun memoriu, ei m-au sunat şi au pus presiuni. M-am luat după soţie, care mi-a spus că nu are sens să mă judec cu ei", a mai povestit Ninu.
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri