Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

EXCLUSIV | Reacţia lui Răzvan Lucescu după "dezastrul" naţional din octombrie. Cauzele identificate de fostul selecţioner: "Nu mă surprinde această situaţie"

Echipa nationala Publicat pe 15 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19515113/1/luc.jpg


Din Arabia Saudită, unde o antrenează pe Al Hilal, Răzvan Lucescu (51 de ani) a identificat unele dintre motivele care au dus la performanţele slabe ale echipei naţionale în luna octombrie. Pe lângă cele legate de fotbalişti, fostul selecţioner aduce în discuţie o temă interesantă legată de constanţa, suişurile şi coborâşurile Sportului Rege autohton.

Învinsă de Islanda (2-0), Norvegia (4-0) şi Austria (1-0), naţionala şi-a declarat falimentul, la modul figurat, iar opinia unanimă e că ceea ce vedem pe teren e doar produsul a ani de zile în care am rămas, constant, în spatele forţelor europene. Pentru Răzvan Lucescu, rezultatele proaste pleacă de la individ, de la jucătorul român căruia nu i s-a creionat o educaţie profesională care să-i permită să se impună în străinătate: "Nu mă surprinde această situaţie, pentru că putem vorbi despre un fotbal în criză mare, aşa cum vorbim despre o societate în criză, iar fotbalul e oglinda societăţii. Avem jucători de talent, dar nu e suficient. E nevoie să evolueaze, să aibă o educaţie profesională, pe care noi nu o avem. E nevoie să joace la echipe competitive, să dea un alt gen de încredere. Nu avem nici aceste lucruri. Dacă nu le avem pe astea, avem nevoie de jucători care să evolueaze în afară la cluburi care să-i folosească, dar sunt puţini titulari afară. Sunt destule probleme. Dar nu înseamnă că nu se schimbă ceva în doi-trei ani, conjuncturile sunt importante în viaţă şi în fotbal", a punctat Lucescu Jr., joi, la emisiunea Geaninei Iacob, Look Sport LIVE.

Fotbalul românesc, din nou în "umbră"

Detaliul interesant remarcat de antrenorul lui Al Hilal e legat de obieciul fotbalului românesc de a obţine performanţe mari urmate de perioade în care dispare din peisajul important: "Mai e de reţinut un lucru: fotbalul nostru nu a fost niciodată constant, a avut doar momente determinante de anumite conjuncturi. Mă refer la Mondialul din 1970, Craiova din 1983, Steaua şi Dinamo în Europa, Campionatele Mondiale din anii 1990, dar perioada se încheie în 2000. Apoi nu am mai avut nimic până în 2006, cu Rapid şi Steaua la un nivel important în cupele europene. S-a creat acea emulaţie cu Chivu, Mutu, Marica", e incursiunea în timp făcută de fiul lui Mircea Lucescu.

Intervenţia lui Lucescu, la finalul emisiunii:


 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri