Ultima oră
S-au tras la sorţi semifinalele Cupei României la handbal masculin S-au tras la sorţi semifinalele Cupei României la handbal masculin
Semimaratonul Bucureşti, la a 13-a ediţie. Sunt aşteptaţi 10.000 de alergători Semimaratonul Bucureşti, la a 13-a ediţie. Sunt aşteptaţi 10.000 de alergători
Andy Murray va reveni după accidentare la Geneva Open Andy Murray va reveni după accidentare la Geneva Open
Chinezul Ma Long nu îşi va apăra titlul olimpic la tenis de masă Chinezul Ma Long nu îşi va apăra titlul olimpic la tenis de masă
Tom Cruise, star al ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice Tom Cruise, star al ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice
Claudiu Niculescu şi-a dat demisia de la Şelimbăr! Claudiu Niculescu şi-a dat demisia de la Şelimbăr!

EXCLUSIV | 'Tricolorii' vor revanşa împotriva Islandei! Mihai Stoichiţă: "Să îi călcăm în picioare. Meciul din Islanda a fost un accident"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 8 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19643618/1/islanda-romania.jpg

Echipa naţională de fotbal a României a fost repartizată în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. La emisiunea ‘Look Sport Live’ de la Look Sport+, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, s-a declarat încrezător că 'tricolorii' îşi vor lua revanşa împotriva Islandei şi se vor clasa pe locul doi în această grupă.

Doar câştigătoarea grupei din preliminarii se va califica la Cupa Mondială din Qatar. Ocupanta locului doi va intra într-o serie de două baraje, pentru a stabili ultimele 3 ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Cel mai probabil, România se va lupta cu Islanda pentru locul doi în grupă. Nordicii i-au eliminat pe ''tricolori'' în barajul pentru EURO 2020, scor 2-1, la Reykjavik.

Primele meciuri din preliminariile CM Qatar 2022 vor avea loc în martie 2021.

Ultima participare a României la o Cupă Mondială datează din 1998, când am ajuns în faza optimilor de finală.

"Am căzut în grupă cu o forţă mondială, care este Germania, iar restul sunt echipe accesibile. Trebuie să ne securizăm locul doi, apoi să ne gândim mai sus dacă putem. Locul doi ne duce la baraj, e simplu să facem studii de fezabilitate în privinţa echipelor cu care jucăm.

Dacă spun că vreau să bat Germania, ar fi o aventură. Eu nu fac aventuri, realismul trebuie să fie prioritar. Deci locul doi este un obiectiv realizabil. Trebuie să luăm cât mai multe puncte cu echipele care sunt în urnele de sub noi. Trebuie să avem constanţă, e foarte important.

Islanda ne-a bătut o dată în toată istoria lor şi se bucură acum. Sper ca data viitoare să îi călcăm în picioare, ăsta e singurul meu gând. Mi se pare că, din punctul de vedere al tradiţiei sportive, suntem superiori Islandei. Consider un accident meciul cu Islanda de acum câteva luni.

Germania poate să schimbe şi antrenorul şi preşedintele ţării, că tot aceeaşi echipă e. Nu prea contează, joacă şi fără antrenor! Sunt o echipă mult superioară nouă, trebuie să recunoaştem", a spus Mihai Stoichiţă la emisiunea 'Look Sport Live' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt