EXCLUSIV - VIDEO | DERBY DE ROMÂNIA PRIN OCHII A DOI MARI RIVALI. PRONOSTICUL LUI DUCKADAM: CINE VA CÂȘTIGA ȘI CINE VA MARCA SÂMBĂTĂ. PLUS AMINTIRILE LUI PRUNEA ȘI DE CINE SE TEMEA DE LA STEAUA - LOOKSPORT
Skip to content
Champions League Liga I Noutăți Video

EXCLUSIV – VIDEO | DERBY DE ROMÂNIA PRIN OCHII A DOI MARI RIVALI. PRONOSTICUL LUI DUCKADAM: CINE VA CÂȘTIGA ȘI CINE VA MARCA SÂMBĂTĂ. PLUS AMINTIRILE LUI PRUNEA ȘI DE CINE SE TEMEA DE LA STEAUA

Doi dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului românesc, Helmuth Duckadam și Florian Prunea, ocupă funcții importante la FCSB, respectiv Dinamo. Cei doi nu au apucat să se înfrunte, pentru că Prunea a debutat la Dinamo exact atunci când Duckadam s-a retras în plină glorie de la Steaua.

Chiar și așa, dincolo de respectul pe care cei doi și-l poartă, e evidentă rivalitatea. LOOK TV a realizat un interviu în oglindă, în exclusivitate, cu cei doi mari portari.

Florian Prunea își amintește cu plăcere de meciurile mari făcute la Dinamo și la echipa națională și spune că cel mai bun meci al său pentru tricolori a fost cel de la Cardiff (n.r. – când România s-a calificat la Mondialul din SUA, din 1994, după ce a învins Țara Galilor cu 2-1).

Prunea este optimist înaintea derby-ului și spune că Dinamo va câștiga cu 2-1. E darnic cu notele când vine vorba de portarii celor două echipe. „Riccardo Piscitelli merită notă mare, dar nu i-aș da numai lui, ci și lui Cătălin Straton. Pufi (n.r. – Bălgrădean) e un portar foarte bun, eu l-am adus la Dinamo la momentul respectiv”, spune Prunea.

Fostul goalkeeper dinamovist îl laudă pe Duckadam și spune că și-ar fi dorit să câștige și el Cupa Campionilor: „Mi-aș fi dorit multe din cariera lui Helmuth, un portar extraordinar. Dar sigur, un trofeu pe care l-a câștigat aproape de unul singur”.

Prunea și-a amintit și de derby-urile cu Steaua și a vorbit de finala Cupei României din 1988, un meci cu cîntec. „Îmi aduc aminte când au ieșit de pe teren când am luat cupa, iar a doua zi Comitetul Central a dat un comunicat, în 88, prin care ne-a fost luată Cupa. Atunci am dovedit că avem caracter”, a spus Prunea, care nu-și amintește cu exactitate cel mai drastic eșec în fața Stelei.

„Nu-mi aduc aminte, dar am avut o perioadă neagră în perioada 93-98 când la noi era o situație grea și nu prea băteam Steaua”.

Fostul portar al naționalei a recunoscut că cel mai mult s-a temut de execuțiile lui Gică Hagi, chiar dacă „Regele” nu i-a dat niciun gol: „Paradoxal, m-am temut cel mai mult de Hagi. Dar în toate jocurile când am jucat cu el nu mi-a dat niciun gol. Chiar i-am apărat două lovituri de la 11 metri în 1988, într-un ”U” Cluj – Steaua 2-2”.

În final, el a vorbit și despre însemnătatea derby-ului, explicând cum este perceputa ziua marii confruntări și a făcut apel la regretatul Cătălin Hâldan.

„E ziua pentru care te pregătești tot anul. Este cea mai tristă zi din istoria clubului nostru, când l-am pierdut pe Cătălin. Dar el este prezent printre noi, și aici la Săftica este prezent peste tot. E prezent și pe teren și sunt convins că va fi prezent și sâmbătă seara și se va bucura de succesul nostru”, a spus Prunea, care știe cine va face diferența sâmbătă: „

Echipele vor face diferența. Portarii cred că vor avea un cuvânt greu de spus. Și cine va greși mai puțin”.

La rândul său, Duckadam a vorbit despre derby-ul cu Dinamo, dar și despre rivalul său.

Așa cum era de așteptat, pentru oficialul FCSB-ului cel mai bun meci din întreaga carieră rămâne finala cu FC Barcelona. Optimist, el se așteaptă la o victorie la două goluri difernță și spune și cine și-ar dori să marcheze. „Cred că va fi 3-1 pentru Steaua. Planic mi-ar plăcea (n.r.- să marcheze), că e în formă, Coman și cu Tănase”.

Dacă Prunea a dezvăluit că și-ar fi dorit trofeele lui Duckadam, în special Cupa Campionilor Europeni, fostul portar al Stelei și-ar fi dorit doar banii câștigați de Florian Prunea.

Helmuth Duckadam și-a amintit și de cel mai categoric succes în fața „dușmanului” din Ștefan cel Mare, dar și de cel mai dureros eșec. „Îmi amintesc un joc de Cupă, am câștigat 6-0 pe „23 August”. Cel mai rău a fost în finala Cupei. Nu scorul a fost atât de rău, cât înfrângerea în finala Cupa României după ce am câștigat Cupa Campionilor Europeni”, a dezvăluit el.

La fel de sincer, eroul de la Sevilla a recunoscut că se temea de dinamovistul Dumitrache și că ar fi vrut ca Mircea Lucescu să fi îmbrăcat tricoul Stelei.

Duckadam își amintește și atmosfera dinaintea derby-urilor de altădată și de cea mai importantă primă încasată după o victorie în fața rivalei. „Erau multe ședințe, deoarece rivalitatea era mai mare între general decât între noi fotbaliștii. Cea mai mare primă a fost după acel meci în Cupă, 6.000 de lei.”, a mai afirmat Duckadam.

FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 20.30 și va fi transmis în direct de LOOK PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine