Ultima oră
Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB
SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri
VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off
VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Ioan Ovidiu Sabău s-a liniştit. ”O victorie într-un moment delicat” Ioan Ovidiu Sabău s-a liniştit. ”O victorie într-un moment delicat”
”Au în contract că pleacă dacă echipa retrogradează”. Ipoteză şocantă cu privire la o formaţie din play-out ”Au în contract că pleacă dacă echipa retrogradează”. Ipoteză şocantă cu privire la o formaţie din play-out

Explicaţiile lui Florin Bratu, la atacul lui Florin Manea. De ce nu a făcut parte din primul 11 Radu Drăguşin

România U21 Publicat pe 8 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20387220/1/florin-bratu-2021.jpg

Florin Bratu a comentat vorbele destul de dure ale impresarului Florin Manea, acesta criticând faptul că jucătorul pe care îl reprezintă, Radu Drăguşin, a fost doar rezervă în partida dintre România U21 şi Georgia U21, intrând pe parcursul partidei pe teren.

Florin Bratu nu a vrut să dea prea multe explicaţii, precizând că el face echipa de start şi că nu trebuie să ia în calcul ce spun anumiţi oameni din fotbal. Selecţionerul a explicat, în câteva cuvinte, de ce a mers pe varianta Screciu în primul 11.

”În poziţia în care sunt, mă aştept la orice. Sunt pregătit pentru orice şi nu pretind să mulţumesc pe toată lumea. Eu decid cine joacă!

Aşa am văzut eu lucrurile. Radu Drăguşin e un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând, dar n-a mai jucat de mult timp, nu are ritm, nu are intensitate şi am preferat să joc cu cineva care are ritm şi intensitate. Se pot naşte trei fundaşi centrali pentru naţională, mă refer la Screciu, Racoviţan şi Drăguşin”, a declarat Florin Bratu, la TVR 1.

Impresarul Florin Manea nu înţelege de ce Florin Bratu mizează pe doi fundaşi din Liga 1 - Vladimir Screciu (Universitatea Craiova) şi Bogdan Racoviţan (FC Botoşani) - şi îl ignoră pe Radu Drăguşin, împrumutat de Juventus Torino la Sampdoria.

"Am avut o discuţie cu Florin Bratu înainte de această convocare, iar acum am înţeles-o. Eu am crezut că glumeşte, spunea că jucătorii trebuie să joace la echipele lor. Este o ruşine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci şi Chiellini şi are 3 milioane valoare pe Transfermarkt. Fără să jignesc pe ceilalţi colegi. Racoviţan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri.

Este o ruşine. Atunci ar trebui să-l aduc să joace la Clinceni, Chindia, Bacău sau pe unde a antrenat el. El ar trebui să se suspende primul, pentru că nu are destule în spate ca să fie la echipa naţională. Sarabia joacă la naţionala Spaniei. Cât joacă la PSG? Cine a venit cu ideea asta să ai meciuri? Bun, poate vorbim de naţionala mare, dar la U21, un copil care se bate cu cei mai mari fundaşi din lume să-l pedepseşti că nu joacă?

Nu poţi să-l aduci pe un copil, să vină de la nivelul ăla şi să-ţi baţi joc de el în halul ăsta. Plângea când a auzit că nu joacă. Era nervos, nu că plângea, îi venea să plângă. Pentru el, echipa naţională este tot", a spus Florin Manea, pentru ProSport.

Echipa de tineret a României a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical disputat, marţi, la Voluntari, cu reprezentativa similară a Georgiei.

  • Au marcat: I. Stoica '15 / Guliaşvili '73

Selecţionerul Florin Bratu a debutat la conducerea tehnică a echipei de tineret şi a folosit în meciul de marţi următorii jucători: M. Popa – Ţîrlea, Screciu, Racoviţan (Drăguşin '82), Ţicu – D. Albu (Pop '82), Dican (Periabu '82)– Sefer (Cîmpanu '71), Miculescu (Pitu '81), Petrila (Oct. Popescu '71) – I. Stoica (Cr. Dumitru '82). 

Săptămâna trecută, România U 21 trebuia să joace un amical cu reprezentativa similară a Angliei. Partida de pe Stadionul Steaua nu s-a mai disputat după ce în delegaţia englezilor au fost depistate două cazuri pozitive la testarea Covid-19 premergătoare deplasării în România.

Următoarea acţiune a reprezentativa Under 21 a României va fi un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde are programate şi două jocuri amicale, la 7 şi 9 octombrie, cu Suedia U20 şi Mexic U21.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele