Ultima oră
China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie
Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore
CSM Bucureşti – Dunărea Brăila e finala Cupei României CSM Bucureşti – Dunărea Brăila e finala Cupei României
Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem
Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid
VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari 3-1. Portarul Vâlceanu, gafă explicabilă VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari 3-1. Portarul Vâlceanu, gafă explicabilă

Explicaţiile Simonei Halep după eşecul neaşteptat de la Madrid. "Mă grăbesc destul de mult şi fac unele greşeli pe care în mod normal nu le-aş face"

Simona Halep Publicat de Andrei Ionascu pe 4 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/20159154/1/profimedia-0609244705.jpg

Simona Halep (locul 3 WTA) a fost învinsă în optimile de finală ale turneului pe zgură de la Madrid, de către belgianca Elise Mertens (16 WTA), scor 4-6, 7-5, 7-5. Halep a condus cu 4-3 în seturile doi şi trei şi a avut un break în faţă, dar Mertens a revenit de fiecare dată. Simona a declarat că lipsa meciurilor din ultima perioadă i-a afectat jocul.

Simona Halep a comis neaşteptat de multe erori neforţate, 48, deşi a reuşit 40 de lovituri direct câştigătoare.

Este prima înfrângere suferită de către româncă în faţa belgiencei pe zgură, după trei victorii în minimum de seturi ale Simonei.

"Cu siguranţă aş fi avut nevoie de mult mai multe meciuri, dar a fost cum a fost, cu accidentări, e greu să joc turnee dacă nu sunt sută la sută. Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun. Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental şi ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult şi fac unele greşeli pe care în mod normal nu le-aş face sau în trecut nu le făceam. Trebuie să privesc însă înainte, să văd ce am greşit în meciul acesta şi să încerc să fiu mai bună la următorul, însă, da, am în continuare nevoie să fiu pe teren.

Am simţit oboseală în setul al treilea, cred că s-a şi văzut, dar vine tot de la meciuri, nu am avut partide strânse anul acesta, grele, în care să pot să-mi depăşesc limita. Recuperarea este însă, sper eu, destul de rapidă, masaj, tratament şi alergare, pentru că aşa îşi revine corpul.

Sunt două săptămâni de la Roma până la Roland Garros şi o să fie greu să merg la Paris atât de repede. O să vin şi pe acasă, trebuie să mă aerisesc, să ies în oraş, să mă plimb, am mai mult de 20 de zile de când stau închisă şi este apăsător", a spus Simona Halep pentru GSP.

Simona Halep (29 de ani) a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai ajuns în finală în 2014 şi 2019.

După turneul de la Roma, Simona va avea două săptămâni libere, urmând să ia parte apoi la Roland Garros, turneu programat între 30 mai şi 13 iunie.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele