Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Extaz în presa italiană, agonie în cea spaniolă: ”Nopţile magice continuă” vs. ”Penaltiuri blestemate”

EURO 2020 Publicat pe 7 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20280036/1/fb-uefa-euro-2020-2.jpg

Presa italiană jubilează după calificarea Italiei în finala EURO 2020, Gazzetta dello Sport notând că "Basmul azzurro şi nopţile magice continuă”.

"Suntem în finală. Italia a zburat din nou, visul continuă. Duminică ne reîntoarcem pe Wembley şi vom evolua cu trofeul pe masă, după un parcurs extraordinar", a notat Gazzetta dello Sport.

Italia lui Mancini a fost fantastică, a scris agenţia Ansa, care subliniază că seara a fost una de suferinţă, dar în care s-a câştigat cu inima.

"Spectacol Azzurri" pe Wembley, a notat La Repubblica, subliniind că portarul Donnarumma a beneficiat şi de ajutorul divin la loviturile de departajare.

Spaniolii scriu despre "Penaltiuri blestemate", însă încearcă să vadă partea bună a lucrurilor. "Am pierdut un meci, dar am câştigat o echipă, i-am câştigat pe Dani Olmo, pe Luis Enrique, pe Pedri...", a notat Marca.

"Spania a murit cu onoare pe Wembley", a scris El Mundo, în timp ce Sport subliniază că Alvaro Morata a fost şi "înger şi demon" pentru spanioli.

Cel mai important cotidian de sport din Europa, L'Equipe, remarcă faptul că italienii au câştigat cu inima şi sufletul un meci în care au fost dominaţi de spanioli.

Reprezentativa Italiei s-a calificat în finala EURO 2020, după ce a învins, marţi, pe Wembley, selecţionata Spaniei, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare, în semifinalele competiţIei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa, în minutul 60, iar pentru Spania a punctat Alvaro Morata, în minutul 80.

La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho şi a ratat Locatelli.

Pentru Spania au transformat Moreno şi Alcantara, şi au ratat Olmo şi Morata.

În finală, unde s-a calificat pentru a patra oară, Italia va încerca un al doilea titlu european în faţa Angliei sau Danemarcei. 

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele