Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Fanii Ligii 1 ar putea să revină la stadion în acest sezon! Anunţul unui oficial al LPF

Superliga Publicat pe 1 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19378383/1/liga-1.jpg

Justin Ştefan, secreatarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a criticat decizia luată de autorităţile statului, ca meciurile să se joace fără spectatori. Oficialul crede că decizia este una discriminatorie, din moment ce spectatolele în aer liber se pot desfăşura cu cel mult 500 de persoane. Situaţia nu se aplică în cazul fotbalului, aspect care l-a făcut pe Ştefan să reacţioneze dur.

Cere ca stadioanele să fie deschise măcar pe un sfert din capacitate, aşa cum se întâmplă în Polonia. De pe 19 mai, campionatele de acolo se pot desfăşura cu un număr limitat de spectatori, 25% din capacitatea fiecărei arene.

  • Ştefan speră ca din 15 iunie suporterii să poată asista la meciuri

E un tratament discriminatoriu atâta vreme cât s-a dat liber la spectacole în aer liber cu 500 de spectatori, iar fotbalul, unde dispui de locaţii unde poţi respecta mult mai judicios criteriile de distanţare socială, îl ţii în continuare fără spectatori. E imposibil să faci o asemenea distincţie. Trimitem notificări către autorităţi pentru a ni se prezenta argumentele care au stat la baza acestei diferenţieri şi suntem gata să le acceptăm dacă vor fi nişte motive rezonabile. Nu văd însă care ar putea fi acestea.

Fie 25-30 la sută din capacitatea tribunelor, fie câte 500 de oameni pe fiecare latură a stadionului, acolo unde e posibil să se respecte criteriile de distanţare. Şi ar mai fi de stabilit modalităţile precise de afluire-defluire pe circuite separate. Prima etapă de la reluarea competiţiei se va desfăşura, probabil, fără spectatori, dar sper ca după 15 iunie să se vină cu un nou set de relaxări şi să realizeze gafa care au făcut-o cu fotbalul”, a spus Justin Ştefan.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că orice sport care poate avea loc în aer liber se poate desfăşura de la 1 iunie. Astfel, data la care se preconiza că va începe Liga 1, 13 iunie, va fi pusă în practică. Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au înaintat această dată, dar mai era aşteptată o decizie oficială din partea autorităţilor statului.

Play-off-ul şi play-out-ul se vor relua cu etapa a treia. În grupa pentru titlul, lupta este în continuare deschisă, pentru că trei echipe au şanse mari la prima poziţie. Primul loc este ocupat de CFR Cluj, urmată de FCSB şi Universitatea Craiova la patru puncte.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele