Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid au scăpat de sancţiuni din partea UEFA, pentru iniţierea Super Ligii Europene. Cele trei pot juca în Liga Campionilor

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 15 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20247258/1/super-liga.png

UEFA a anunţat că a suspendat procedurile disciplinare împotriva cluburilor Barcelona, Juventus Torino şi Real Madrid, cu privire la proiectul înfiinţării competiţiei Super Liga Europeană, care ar fi trebuit să rivalizeze cu Liga Campionilor.

În concluzie, cele trei echipe pot să participe în Liga Campionilor în sezonul viitor, după ce au obţinut acest drept prin clasarea în LaLiga, respectiv Serie A.

Dintre cele 12 cluburi fondatoare, doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino mai susţin proiectul Super Ligii, fapt pentru care au riscat să fie sancţionate de UEFA.

“Ca urmare a deschiderii procedurilor disciplinare împotriva FC Barcelona, Juventus FC şi Real Madrid CF pentru potenţiala încălcare a cadrului legal al UEFA în legătură cu aşa-numitul ‘proiect al Super Ligii’, Comisia de Apel a UEFA a decis suspendarea procedurilor, până la noi ordine”, se arată pe site-ul forului continental.

Potrivit Reuters, toate cluburile participante în următoarea ediţie a cupelor europene au primit scrisori de acceptare din partea forului continental.

Real Madrid şi FC Barcelona s-au clasat pe locurile 2 şi 3 în LaLiga. Juventus a încheiat sezonul pe locul 4 în Serie A.

Proiectul Super Ligii Europene, o competiţie care ar fi trebuit să rivalizeze cu Liga Campionilor, a fost abandonat, după ce majoritatea cluburilor fondatoare s-au retras, la presiunile fanilor.

Super Liga Europeană ar fi urmat să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, 15 dintre ele ("cluburile fondatoare") fiind calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci primind invitaţii, "printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent".

Lansarea acestei Super Ligi a venit în momentul în care UEFA a aprobat o revizuire a Ligii Campionilor, începând din 2024. Noul format prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri