Ultima oră
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off

FCSB - CFR Cluj, 0-2. Ardelenii au rezolvat soarta meciului pe final. VIDEO cu reuşitele

Superliga Publicat pe 31 iul 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19435340/1/fcsb-cfr-live.jpg

FCSB - CFR Cluj 0-2.

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa FCSB, în meci restanţă din etapa a opta a play-off-ului Casa Liga 1. În urma acestui rezultat, CFR Cluj are 46 de puncte în clasament, cu două mai multe ca Universitatea Craiova, iar titlul de campioană se va decide în meciul direct de luni.

Golurile au fost marcate de Susici '86 şi Itu '88.

FCSB: Vlad - Creţu (Pantea '46), I. Cristea, Miron, Panţîru - Moruţan (Pandele '46), Perianu, Vînă - Niţă, Istrate, C. Dumitru. Antrenor; Anton Petrea

CFR: Arlauskis - Susic, Cestor, Burcă, Camora - L. Aurelio (Pereira '63), Hoban, Deac - Joca (Chipciu '8 / Golofca '90), Omrani (Rondon '63), Costache (Itu '62). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Creţu '39

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.

Rezervă a fost Cătălin Popa, iar observator Constantin Ştefan.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj are 46 de puncte în clasament, cu două mai multe ca Universitatea Craiova, iar titlul de campioană se va decide în meciul direct de luni.

Universitatea are un meci mai puţin disputat, cu Astra, iar partida de luni, de la ora 21.00, de la Craiova, va fi decisivă pentru stabilirea noii campioane a României.

VIDEO cu golurile: 

 

Meciul în format LIVE-TEXT


Minutul 90: Fluier final! CFR îşi păstrează statutul de favorită şi se impune cu 2-0 în faţa FCSB-ului, pe Arena Naţională. 


Minutul 88: GOOOOOL CFR CLUJ! Itu majorează avantajul ardelenilor, la două minute după ce Susic a deschis scorul.


Minutul 86: GOOOOOL CFR CLUJ! Susic marchează cu capul, după o centrare din partea stângă. Vlad nu a putut să intervină. 


Minutul 80: Dumitru semnează prima ocazie mai importantă a FCSB-ului, după zeci de minute. Şutează din interiorul careului, dar Arlauskis reţine fără mari probleme. 


Minutul 72: O nouă ocazie pentru CFR. Itu ia o incursiune pe cont propriu, şutează de la distanţă, dar Vlad respinge în lateral. Scorul rămâne 0-0. 


Minutul 65: Una dintre cele mai mari ocazii ale sezonului în Casa Liga 1! Hoban reia peste poartă, cu capul, din interiorul careului mic. Andrei Vlad era bătut, dacă mijlocaşul trimitea pe spaţiul porţii. CFR are posesia, dar atacurile sunt stopate în multe cazuri la marginea careului de 16 m. 


Minutul 62: Gazdele devin mai periculoase pe faza de atac, iar Bordeanu mută. Intră Rondon şi Pereira, ies Omrani şi Aurelio. 


Minutul 57: FCSB reuşeşte să stea mai bine pe teren comparativ cu prima parte. CFR Cluj, fără ocazii de gol după reluarea jocului. 


Minutul 46: A început repriza secundă. 


Minutul 45+2: Pauză pe Arena Naţională, după 45 de minute în care FCSB nu a emis pretenţii pe plan ofensiv, CFR a avut o dublă ocazie, dar nici clujenii nu au impresionat.

Minutul 33: DOUĂ BARE CFR LA ACEEAŞI FAZĂ! Vînă respinge greşit o minge care loveşte bara, apoi Hoban vine din spate, trimite cu capul, dar execuţia sa întâlneşte transversala.



Minutul 8: Dan Petrescu nu pierde timpul şi îl scoate pe tânărul Joca, înlocuit, aşa cum era de aşteptat, de Alex Chipciu.

21:30 Start joc pe Arena Naţională, cu Istvan Kovacs la centru.

UPDATE 20:45 Sorin Cârţu a reacţionat după ce a văzut primul 11 trimis în teren de Toni Petrea. Spune că mutarea FCSB-ului face parte dintr-un scenariu mai amplu, în care ar fi implicată şi FC Botoşani, adversara CFR-ului din etapa trecută: "Am văzut 11-le FCSB-ului, face parte din scenariu! Ce să spun, e strategia lor, nu mă interesează pe mine ce face Becali. Noi, dacă ieşim campioni, nu ieşim că ne ajută Becali. Dacă ieşim, ieşim pe merit! Pe mine nu mă miră nimic, am citit acest scenariu de două săptămâni. M-a mai întrebat cineva dacă am văzut meciul CFR-ului cu Botoşani, i-am spus că l-am văzut de luni, de ce să mă mai uit marţi?", a declarat Cârţu, la Telekom Sport.

UPDATE 19:55: Avem cele două echipe de start, iar Gigi Becali s-a ţinut de cuvânt. Vedetele rămân pe bancă, iar surpriza e înlocuirea lui Adi Petre cu tânărul Istrate. Dincolo. Petrescu intră cu un prim 11 solid, din care lipsesc, dintre titulari, Vinicius, Bordeianu şi Itu. Cel mai probabil, Joca va fi înlocuit foarte repede, cel mai probabil cu Chipciu.

UPDATE 17:30 Amânarea meciului dintre Astra şi Craiova face ca ora de start a partidei dintre FCSB şi CFR să fie modificată din nou: meciul se va juca de la 21:30, nu de la 21:45!


UPDATE ora 15:50: Gigi Becali le dă mari emoţii celor de la Craiova! După o săptămână în care şi-a trimis vedetele în vacanţă şi un conflict public cu Mihai Rotaru, finanţatorul FCSB a anunţat, ironic, că va trimite pe teren jucători de la echipa a doua: "O să joace vedetele, Niţă, Dumitru, Istrate", a spus Becali, cu referire la puştii FCSB-ului pe care i-am putea vedea pe teren în această seară.


UPDATE: Meciul a fost mutat de la ora 20:30 la ora 21:45, după ce Astra - Craiova a fost reprogramat pentru vineri, de la 18:45.

Meciul dintre FCSB şi CFR Cluj trebuia să se joace la finalul săptămânii trecute, însă a fost amânat după ce un jucător al ardelenilor, Alexandru Păun, s-a simţit rău în dimineaţa meciului, fiind ulterior depistat pozitiv cu COVID-19. Alte 25 de cazuri pozitive au fost descoperite în zilele următoare la CFR Cluj, printrei infectaţi fiind şi antrenorul Dan Petrescu.

În cele din urmă, 23 dintre aceste cazuri s-au dovedit a fi fals-pozitive, astfel că CFR Cluj a primit drept de joc cu FC Botoşani, pe care a învins-o cu 1-0. Dan Petrescu nu s-a numărat printre aceştia, astfel că nu a fost prezent la meciul cu FC Botoşani şi nu va merge nici pe Arena Naţională.

Revenită cu succes după pauza provocată provocată de cazurile de COVID-19 cu care s-a confruntat, CFR Cluj merge pe Arena Naţională pentru restanţa cu FCSB, echipă care nu mai are nicio miză importantă în acest final de sezon.

Echipa preluată de Toni Petrea şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a merge în cupele europene, după câştigarea Cupei României în faţa lui Sepsi OSK. Cu două meciuri rămase de disputat, FCSB ocupă locul al patrulea în Liga 1, iar CFR Cluj se află pe locul secund şi luptă pentru titlu cu U Craiova, pe care o întâlneşte luni seară într-un meci care se va disputa cu trofeul pe masă în Bănie – asta dacă nu cumva oltenii câştigă la Astra, iar CFR se împiedică pe Arena Naţională, caz în care titlul merge în Bănie după 29 de ani.

FCSB - CFR Cluj. Echipele probabile: Gigi Becali îi întoarce Craiovei gestul de acum trei ani?

UPDATE | Florinel Coman, Dennis Man, Florin Tănase, Alexandru Creţu şi Ovidiu Popescu şi-au reluat pregătirile cu FCSB şi este posibil să joace în derby-ul cu CFR Cluj. Rămâne însă de văzut dacă vor fi titulari sau vor fi introduşi pe parcurs, ţinând cont că vin după câteva zile de pauză.

Cum echipa sa şi-a atins obiectivul, Gigi Becali şi-a trimis vedetele în vacanţă. Florinel Coman, Dennis Man, Florin Tănase, Alexandru Creţu şi Ovidiu Popescu nu au evoluat în meciul de la Mediaş, câştigat de FCSB cu 1-0 graţie unui eurogol reuşit de Ionuţ Vînă, şi este puţin probabil să joace contra CFR-ului. Astfel, Gigi Becali îi întoarce Craiovei gestul de acum trei ani. În 2017, atunci când FCSB lupta cu Viitorul pentru titlul, U Craiova a debutat mai mulţi jucători, printre şi pe actualul portar al roş-albaştrilor, Andrei Vlad, în meciul cu echipa lui Gică Hagi, care avea să se impună cu 1-0 şi, apoi, să câştige titlul.

Echipe probabile: 

  • FCSB: Vlad - Pantea, Miron, Cristea, Panţîru - Moruţan, Perianu, Vînă - Niţă, A. Petre, Dumitru.
  • CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Chipciu, Hoban, Deac - Fica, Rondon, Costache.

FCSB - CFR Cluj. Roş-albaştrii, fără gol marcat în acest sezon contra clujenilor

În precedentele trei jocuri directe din acest sezon al Ligii 1, CFR Cluj a obţinut două victorii în Gruia contra FCSB-ului, ambele cu scorul de 1-0, şi o remiză în meciul de pe Arena Naţională, din sezonul regulat, scor 0-0.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele