Ultima oră
Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului
Unai Emery a semnat Unai Emery a semnat
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar
Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza

REZUMAT VIDEO | FCSB - Shirak 3-0. Victorie fără emoţii pentru echipa lui Toni Petrea

Europa League Publicat pe 27 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19457481/11/fff.jpg

FCSB s-a calificat în turul II preliminar al Europa League după 3-0 cu Shirak. Golurile au venit de la Olaru, minutu 34, Tănase, din penalty, în minutul 65, şi Buziuc, în minutul 83.

 
În timp ce U Craiova pierdea ruşinos în Georgia, 1-2 cu Lokomotiv Tbilisi, FCSB lua startul, pe Arena Naţională, în noua campanie a Europa League, într-un meci care se anunţa uşor şi care a debutat cu o ocazie mare a lui Darius Olaru (minutul 13). Surprinzător, armenii au dat replica prin Kone (minutul 14), dar Miron a fost la post, după ce Vlad a fost depăşit de minge.

Olaru, Tănase, apoi Buziuc

Mai buni decât se aşteptau Petrea şi elevii săi, armenii au ţinut ritmul, dar echilibrul s-a rupt în minutul 34, când Man a pasat pentru Olaru, iar mijlocaşul adus de la Gaz Metan Mediaş a marcat golul care trebuia să aducă liniştea. În startul reprizei a doua, Nenadovic (47) i-a testat reflexele lui Vlad, apoi oaspeţii au sucombat. În minutul 65, Coman a fost suficient de inteligent pentru a scoate un penalty, Tănase l-a transformat fără emoţii, iar scorul de 2-0 arătat de tabelă era, deja, sinonim cu calificarea. Oaspeţii au căzut, iar Buziuc, intrat la pauză, ca şi în meciul cu Astra, în locul lui Buş, a marcat din pasa lui Panţâru ceea ce va rămâne (minutul 83) primul său gol în tricoul fostei viecampioane. 3-0, Petrea îl scoate pe Tănase, îi oferă minute şi lui Vînă, pentru că turul III e o certitudine, nu un obiectiv.

FCSB - Shirak 3-0 (Olaru 34, Tănase pen. 65, Buziuc 83)

  • FCSB: Vlad - Creţu, Miron, I. Cristea, Panţîru - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase (Vînă 86) - Man (Moruţan 74), Sg. Buş (Buziuc 46), Fl. Coman
  • Rezerve: Ducan, Ad. Petre,  R. Ion, Horşia
     
  • Shirak: Ermakov - Margaryan, Mkoyan, Prljevic, Davoyan - Aslanyan (Avo 74) Manoyan 78) (Udo 69), Muradyan, Malakyan - Nenadovic (Gevorkyan 74)  - Kone
  • Rezerve: Karsparov, Mikaelyan, Muradyan, Arzoyan
Minutul 90+3: Victorie şi calificare! FCSB - Shirak se termină 3-0, iar trupa lui Toni Petrea avansează în turul II al Europa League.

Minutul 83: GOL FCSB! Buziuc face 3-0 din apropiere şi marchează primul gol în tricoul FCSB-ului.



Minutul 78: Dennis Man ia loc pe bancă, după un meci fără realizări. Intră Moruţan.

Minutul 65: GOL FCSB! Coman mai degrabă forţează căderea după un duel cu Mkoyan, bosniacul Sehovic dictează penalty, iar Tănase face 2-0 fără emoţii.





Minutul 47: Ocazie Shirak! Oaspeţii construiesc în flancul drept, duc mingea la Nenadovic, dar şutul său e respins cu greu de Andrei Vlad.



Minutul 46: Începe repriza a doua cu aceeaşi schimbare din meciul cu Astra: iese Buş, intră Buziuc.

Minutul 34: GOL FCSB! Coman sprintează după o minge pe care Man nu o atacă pentru că e în ofsaid, Dennis pasează pentru Olaru, iar mijlocaşul deschide scorul la debutul său în cupele europene.



Minutul 14: Ocazie a oaspeţilor! Mingea lui Kone trece pe lângă Vlad, dar Miron intervine şi respinge în corner.



Minutul 13: Olaru, mare ocazie. Darius primeşte de la Panţâru, rămâne singur cu portarul, dar trage pe lângă.


21:30 Start joc pe Arena Naţională, dar lucrurile ceva mai importante se întâmplă în Georgia, unde U Craiova e aproape de eliminare!


20:20 Avem echipele de start. Nu sunt surprize, Florin Tănase e folosit din nou la mijlocul terenului, iar Buş e atacantul titular.


Elevii lui Toni Petrea debutează în noul sezon sâmbătă, cu o partidă din Casa Liga 1 în faţa Astrei, după care vor pregăti meciul cu formaţia din Armenia.

  • Partida FCSB - Shirak va putea fi urmărită în România în exclusivitate pe Look Plus, joi, 27 august, de la 21:30.

Cine este Shirak SC, adversara FCSB-ului din turul 1 preliminar Europa League 2020-2021

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19457481/1/fc-shirak.jpg

FCSB s-a calificat în Europa League după ce a câştigat Cupa României, în timp ce Shirak a terminat pe locul 4 în campionatul Armeniei.

Shirak SC e un club fondad în 1958, care a cucerit patru titluri ale Armeniei în istoria sa (1992, 1994, 1999, 2012–13), dar şi două Cupe ale Armeniei, în 2012 şi 2017.

FCSB vs Shirak, în preliminariile Europa League. Tănase, peste tot lotul armenilor

FC Shirak Gyumri are un lot cotat de Transfermarkt la doar 2,15 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind atacantul irlandez Mory Kone, cotat la 300.000 de euro.  Ca o comparaţie, Florin Tănase, căpitanul FCSB, are o cotă de piaţă de 2,2 milioane de euro, peste tot lotul armenilor.

Shirak e antrenată de Tigran Davtyan (42 de ani), care a fost numit în funcţie în această vară.

Shirak îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe     Gyumri City Stadium, un stadion cu 4500 de locuri.

Gruparea din Armenia nu a jucat vreodată în istoria sa în grupele unei competiţii europene, însă a fost implicată în partidele din preliminarii, fără însă să aibă vreun rezultat notabil.

Ultima participare în Europa League a fost consemnată în 2017, când FC Shirak era eliminată încă din runda inaugurală a preliminariilor, de ND Gorica (2-4 la general).

FCSB - Shirak se vede LIVE pe Look Plus, joi, de la 21:30

Lotul FCSB-ului pentru sezonul 2020-2021

Portari: Andrei Vlad, Toma Niga, Răzvan Udrea, Răzvan Ducan, Ştefan Târnovanu;

Fundaşi: Valentin Creţu, Ionuţ Panţîru, Andrei Miron, Marius Briceag, Iulian Cristea, Aristeidis Soiledis, Alexandru Pantea, Gabriel Simion;

Mijlocaşi: Lucian Filip, Olimpiu Moruţan, Dragoş Nedelcu, Ionuţ Vînă, Ovidiu Popescu, Ovidiu Perianu, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Andrei Pandele, Ovidiu Horşia, Robert Ion, Adrian Şut;

Atacanţi: Florinel Coman, Sergiu Buş, Florin Tănase, Adrian Petre, Alexandru Buziuc, Cristian Dumitru, Dennis Man, Sorin Şerban;

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele