Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | FCSB prezentă doar cu numele în turul 3 al Europa League. Slovan Liberec a câştigat fără probleme şi merge în play-off

Europa League Publicat pe 24 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19488023/4/rps1581.jpg

FCSB, cu un prim “11” improvizat din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus şi cu un jucător mai puţin din minutul 20, a fost eliminată, joi seară, de Slovan Liberec, în turul trei preliminar al Ligii Europa. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-0, în meciul disputat la Giurgiu, pe stadionul Marin Anastasovici.

Au marcat Yusuf Helal ’64 şi Michael Rabusic ’82, ambii din faze similare: cu capul, după un corner.

În minutul 20, de la FCSB a fost eliminat Cană pentru un fault la Mosquera.

FCSB are probleme mari de lot în această perioadă, având 15 jucători infectaţi cu coronavirus: Dennis Man, Alexandru Buziuc, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan, Valentin Creţu, Marius Briceag, Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru şi Andrei Miron. Şi staful tehnic al echipei bucureştene este afectat de Covid-19, din această cauză pe bancă aflându-se, la Giurgiu, delegatul Mihai Pintilii.

FCSB i-a cooptat de urgenţă pe fundaşul Gabriel Enache, mijlocaşul David Caiado şi atacantul Goran Karanovic, ultimii doi veniţi de la Hermannstadt. Karanovic, titular, a părăsit însă terenul accidentat, în minutul 10.

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

FCSB: Straton – Enache, Cană, Soiledis, Panţîru – Simion, Perianu, Şut – Ad. Petre (Ion ’68), Karanovic (Popescu ‘10), Caiado. 

Slovan Liberec: Nguyen – Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula – Beran (Rabusic ’51), Hromada (Chalus ’88), Mara, Pesek (Matousek ’84) – Helal, Mosquera. Antrenor: Pavel Hoftych

Meciul în forma live text: 

 

FCSB - Slovan Liberec 0-2 (Yusuf 64, Rabusic 82)  

Echipele de start: 

  • FCSB (4-3-3): Straton - Enache, Soiledis, Cană, Panţîru - Şut, Simion, Perianu - Caiado, Karanovici Ad. Petre
    Rezerve: Udrea, R. Ion, Pantea, Horşia, Botezatu, Oct. Popescu, Ardelean
    Antrenor: Toni Petrea
  • Slovan Liberec (4-2-3-1): Nguyen - Koscelnik, Kacharaba, Tijani, Mikula - Beran, Hromada, Mara, Peaek - Helal, Mosquera
    Rezerve: Knobloch, Jugas, Rabusic, Matousek, Rondic, Fukala, Chalus
    Antrenor: Pavel Hoftych

Min. 90+3: Final de meci. FCSB pierde cu 0-2 şi e eliminată din Europa League. 


Min. 82. GOOOL Slovan! Un nou corner, un nou gol pentru Liberec. Acelaşi Mosquera a centrat, dar de data aceasta finalizare a fost Rabusic.  


Min. 78: FCSB nu se regăseşte, deşi e condusă. Nu reuşeşte să ţină posesia, iar Slovan continuă să atace periculos.  


Min. 64: GOOOL Slovan! Yusuf marchează cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Mosquera. 


Min. 60: FCSB e la pământ, Slovan domină autoritar meciul. Doar norocul face ca oaspeţii să nu deschidă scorul.

 


Min. 46: A început repriza a doua.


Min. 45+3: Final de primă repriză. Cehii au avut şansele importante de gol, chiar dacă nivelul posesiei a fost echilibrat. Straton a fost cel mai bun om al FCSB-ului. A avut trei intervenţii extrem de dificile.


Min. 42: Straton, intervenţie foarte bună pe final de repriză. Scoate lovitura de cap a lui Helal de la 11 m.  


Min. 27: Slovan Liberec trece în câteva rânduri pe lângă deschiderea scorului. Straton, din nou mare la ocaziile importante ale cehilor.


Min. 20: Cană este eliminat după un fault la marginea careului, faţă de Mosquera.


Min. 10: Schimbare la FCSB. Karanovic se accidentează şi este înlocuit cu Popescu. Echipa noastră are ceva probleme pe faza defensivă, de fiecare dată când are posesia, Slovan se apropie periculos de poarta lui Straton.  


Min. 1: A început meciul! 


UPDATE | UEFA a validat lotul celor de la FCSB, pentru meciul cu Slovan Liberec. Pe listă apar şi transferuri făcute de Gigi Becali în ultimele 24 de ore: Gabi Enache, Goran Karanovic şi David Caiado (Detalii).


În urmă cu 11 ani, pe 27 august 2009, rivala celor de la FCSB, Dinamo, reuşea „miracolul de la Liberec”. I s-a spus astfel pentru că, după o înfrângere umilitoare în „Groapă”, 0-3, echipa din Ştefan cel Mare mergea în Cehia şi obţinea calificarea în grupele Europa League, la capătul unui meci incredibil, 

Arc peste timp, FCSB înfruntă Slovan Liberec, în turul 3 preliminar din Europa League. Echipa patronată de Gigi Becali porneşte clar cu şansa a doua, mai cu seamă din cauza problemelor generate de coronavirus. Mai mulţi fotbalişti ai „roş-albaştrilor” au fost testaţi pozitiv încă de săptămâna trecută şi au ratat prezenţa în partida câştigată pe terenul sârbilor de la Backa Topala, după executarea loviturilor de la 11 metri.

Până joi la 20.30, oră la care va începe meciul ce va fi găzduit de Arena Naţională, cuvântul de ordine în tabăra celor de la FCSB este incertitudinea. Asta pentru că nu se poate şti care dintre fotbaliştii infectaţi ar putea fi vindecat şi declarat apt să joace până la ora partidei, aşa cum nu se poate şti dacă nu vor apărea şi alte cazuri până la acea oră.Cert este că, în acest moment, 14 dintre jucătorii FCSB se află pe lista celor infectaţi cu coronavirus. Este vorba despre Andrei Vlad, Andrei Miron, Iulian Cristea, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Darius Olaru, Andrei Pandele, Sergiu Buş, Alexandru Buziuc, Olimpiu Moruţan, Marius Briceag, Florinel Coman, Vali Creţu şi Dennis Man.

Asta nu-i opreşte însă pe bucureşteni să viseze la un nou miracol, după cel de la Zenta, orăşelul aflat ca graniţa Serbiei cu Ungaria unde FCSB s-a impus cu Tapala, scor 4-4 (6-6 d.p, 5-4 d.l.d).. Sau un miracol inspirat din cel obţinut de rivalii din Ştefan cel Mare, acum un deceniu, chiar cu Liberec.

Însă, cel puţin până acum, veştile sunt proaste. Sau dintre cele mai proaste. Asta pentru că Liberec pare în mare formă. Viitoarea adversară a „roş-albaştrilor” a pierdut în prima etapă cu Sigma Olomuc, însă zdrobit una dintre echipele grele din Cehia, Viktoria Plzen, scor 4-1. În etapa a treia, s-a impus pe terenul lui Ceske Budejovice cu 2-0. Şi chiar dacă a urmat un neaşteptat  semieşec, 1-1 cu Karvina, Liberec lasă impresia unei echipe puternice şi imprevizibile.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele