Ultima oră
Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic” Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic”
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri
Spectacolul Lord of the Dance se pregăteşte de o nouă sală plină pe 21 mai, la Bucureşti Spectacolul Lord of the Dance se pregăteşte de o nouă sală plină pe 21 mai, la Bucureşti
”Ne gândim doar la victorie”. Elias Charalambous vrea să încheie lupta la titlu în derby-ul cu Rapid ”Ne gândim doar la victorie”. Elias Charalambous vrea să încheie lupta la titlu în derby-ul cu Rapid
Adrian Mutu, ofertat de liderul unui campionat! Unde ar putea ajunge tehnicianul Adrian Mutu, ofertat de liderul unui campionat! Unde ar putea ajunge tehnicianul

VIDEO | Gaz Metan - FCSB 2-3. Echipa lui Petrea devine lider în Casa Liga 1 după un penalty uşor acordat de Colţescu şi transformat de Buş în minutul 90!

FCSB Publicat pe 23 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19626348/11/c2.jpg

  • FCSB a plecat cu trei puncte de la Mediaş, 3-2 cu Gaz Metan, după un meci decis de un penalty uşor acordat de Colţescu şi transformat de Sergiu Buş în minutul 90.
  • Ajutată şi de dubla lui Olaru, trupa lui Petrea trece pe primul loc cu 27 de puncte, două peste Craiova.

Man şi Olaru, din nou cei mai buni!

Aflată îmtr-o formă bună cu "Animalul" Costa pe bancă, Gaz Metan Mediaş părea o nucă tare pentru FCSB, dar Moruţan, Tănase, Olaru şi Man au avut grijă să-i ia tare pe medieşeni. Moruţan a ratat primul, în minutul 5, când a trimis în bară, apoi el şi Olaru, artizani ai calificării naţionalei U21 la EURO, au conlucrat perfect (11) pentru deschiderea scorului: centrare Moruţan, cap Darius şi Buzbuchi rămâne spectator. Gazul a răspuns rapid, prin driblingul de efect al lui Niţu, care l-a forţat pe Creţu să faulteze în propriul careu, iar Cardoso (16) a egalat. A fost doar un foc de paie, pentru că FCSB a preluat din nouo controlul, iar Moruţan (25) a ratat singur cu portarul înainte ca Man (28) să acuze o problemă musculară şi să fie înlocuit cu Buş. Nu s-a schimbat mare lucru în registrul meciului, pentru că breşa în apărarea gazdelor a apărut peste trei minute, când Tănase a ratat singur cu portarul, apoi l-a servit perfect pe fostul medieşean Olaru pentru 2-1. Pe final de repriză, Buş a nimerit bara (43) şi a ratat şansa de a-i oferi un avantaj şi mai mare lui Petrea înaintea pauzei.

FCSB îşi pierde vedetele, dar ia punctele!

Ceea ce trebuia să fie 3-1 la pauză şi o repriză liniştită s-a transformat rapid într-un mic coşmar pentru Toni Petrea. Mai întâi Olaru (53) a ieşit accidentat, după ce fusese lovit de Alceus în prima repriză, apoi Valente (60) a făcut 2-2 după o pasă superbă a lui Cardoso, o preluare pe măsură şi o finalizare pentru care trebuie să-i mulţumească şi lui Vlad. Două minute mai târziu, Cardoso a ratat din câţiva metri, cu capul, apoi Tănase (67) a completat tabloul negru al serii, ieşind şi el accidentat după o intrare dură a lui Butean. Aşa s-a văzut Petrea căutând golul victoriei cu Buş, Buziuc şi puştiul Octavian Popescu, adica variantele de rezervă! Şi FCSB probabil că nu ar fi găsit reuşita izbăvitoare dacă Sebastian Colţescu nu punea uşor mingea pe var după un duel Butean - Octavian Popescu. Buş a marcat sub presiune, apoi fosta vicecampioană a reuşit să ţină rezultatul!
 
Gaz Metan - FCSB se termină 3-2, nu fără controverse, iar echipa lui Becali ajunge lider solitar în Casa Liga 1 pentru prima dată după doi ani, cu 27 de puncte, două peste Craiova şi şase peste CFR. GAzul rămâne cu 13 puncte, pe locul nouă, la patru puncte de play-off.

Gaz Metan - FCSB 2-3 (Deaconu pen. 16, Valente 60 / Olaru 11, 31, Sg. Buş pen. 90), live pe Look Sport+

  • Gaz Metan: Buzbuchi - Butean, Larie, Baco, Velisar - Alceus, Francisco Santos - Ze Manuel, Deaconu, L. Niţu (Valente 15) - Cardoso
  • Rezerve: Pleşca, P. Costea, R. Romeo, Smola, Trif, Horj, Sambu, Chamed
     
  • FCSB: A. Vlad - V. Creţu, I. Cristea, A. Miron, Panţîru - Vînă (Ov. Popescu 46), Perianu, Olaru (Buziuc 53) - Moruţan, Man (Sg. Buş 28), Fl. Tănase (Oct. Popescu 67)
  • Rezerve: Straton, G. Simion, Briceag, Oaidă, Pantea,


Minutul 90: GOL FCSB! Colţescu acordă foarte uşor penalty la o intrare a lui Butean la Octavian Popescu, iar Buş marchează al doilea gol al sezonului trăgând în stânga lui Buzbuchi, care rămâne pe centru.




Minutul 89: Butean degajează spre Valente, care rămâne singur cu Vlad, dar şutează foarte slab.


Minutul 76: Buş se conectează bine la pasa bună a lui Octavian Popescu, preia şi reia din cădere, dar nu găseşte colţul lung.


Minutul 67: Seară neagră pe plan al accidentărilor: Tănase iese şi el, înlocuit cu puştiul Octavian Popescu.


Minutul 62: Ocazie imensă a Gazului! Ze Manuel retrimite o minge bună în careu, Cardoso se trezeşte în poziţie ideală, dar reia inexplicabil de slab, din câţiva metri.


Minutul 60: GOL GAZ METAN! Cardoso joacă perfect rolul de playmaker, dă o pasă de efect pentru Valente, care preia spectaculos, apoi îl surprinde pe Vlad cu un şut la colţul lung. E şi o execuţie bună, dar e şi vina tânărului portar de la FCSB!


Minutul 53: Iese şi Olaru, care a jucat mult în ultima vreme, şi intră Buziuc. Moruţan coboară în linia de mijloc. Imediat, Ze Manuel e găsit bine de Cardoso în careul FCSB-ului, dar Vlad are o intervenţie bună.


Minutul 50: FCSB putea lovi pe contraatac. Lansat pe un spaţiu mare, Buş scapă pe un culoar liber, dar alege un şut-centrare care ajunge în braţele lui Buzbuchi.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu deja clasica schimbare la pauză a FCSB-ului. De data asta iese Vînă şi intră Ovidiu Popescu.


Minutu 44: A doua bară pentru FCSB! E rândul lui Buş să se mişte rapid la marginea careului, să tragă un şut bun şi să nimerească acelaşi stâlp din stânga lui Buzbuchi.


Minutul 39: Emoţii şi cu Olaru! Lovit de Alceus, fostul medieşean are nevoie de intervenţia staff-ului medical al bucureştenilor.


Minutul 31: GOL FCSB! Buş îl lansează pe Tănase, căpitanul FCSB-ului ratează în primă fază, dar apoi are meritul de a centra perfect pentru Olaru, care vine din spate şi împinge mingea în poarta goală.


Minutul 28: Man e out! La puţin timp după ce a rămas întins pe gazon şi a primit îngrijiri medicale, Dennis Man e înlocuit cu Sergiu Buş. Vedeta FCSB-ului pare că a suferit fie o întindere, fie o contractură la coapsă.


Minutul 25: Mare ocazie a lui Moruţan! Mingea ajunge cu noroc la mijlocaşul FCSB-ului, care rămâne singur cu portarul, dar trage slab şi îi permite lui Buzbuchi să rezolve situaţia.


Minutul 16: GOL GAZ METAN! Creţu îl faultează în careu pe Niţu, Colţescu arată penalty, iar Deaconu transformă fără vreo problemă. Imediat cum a obţinut lovitura de la 11 metri, tânărul Niţu a fost schimbat cu Valente.




Minutul 11: GOL FCSB! Acelaşi Moruţan dă o centrare bună din partea dreaptă, Olaru apare rapid în centrul careului, reia cu capul pe spate şi îl lasă fără replică pe Buzbuchi! 1-0 FCSB, rezultat perfect logic.


Minutul 8: Pericolul vine tot de la Moruţan! Tânărul mijlocaş ofensiv al FCSB-ului face o preluare elegantă, apoi intră în careu şi încearcă un şut-centrare, dar Buzbuchi se poziţionează bine şi respinge în lateral.


Minutul 5: BARĂ FCSB! Moruţan primeşte de la Tănase, pendulează scurt şi şutează la colţul scurt, dar execuţia sa întâlneşte bara din stânga lui Buzbuchi.


21:00: Start joc la Mediaş!


FCSB este cea mai în formă echipă din Casa Liga 1, iar în etapa a 11-a întâlneşte Gaz Metan Mediaş, în deplasare. Partida este programată în această seară de la ora 21:00 şi poate fi văzută pe Look Sport +.

FCSB are cinci victorii la rând, iar în toate a marcat cel puţin două goluri. După eşecul cu Poli Iaşi, de la finele lunii septembrie, FCSB s-a impus în toate confruntările, traseu care a dus-o pe primul loc în clasament. Însă, meciul cu Gaz Metan Mediaş va fi început de pe locul 2 de FCSB, asta pentru că U Craiova a făcut egal în această rundă a 11-a, 0-0 cu FC Botoşani, şi a depăşit-o cu un punct.

Gaz Metan Mediaş a început extrem de slab campionat, dar începe să îşi revină, terminând cu victorii ultimele două meciuri, 2-1 cu CFR Cluj şi 3-1 cu UTA Arad. Acum e pe 9, dar la numai trei puncte de locul 6, care duce în play-off.

Toni Petrea, antrenorul FCSB-ului, a vorbit despre acest meci şi se aşteaptă la unul greu: ”Întâlnim un adversar care vine cu un moral bun după două victorii, contra campioanei şi contra UTA-ei. Va fi motivată mâine seară. Este o echipă periculoasă pe contraatac, dar care stă bine în defensivă. E periculoasă pe contraatac şi la fazele fixe. Noi trebuie să fim atenţi la aceste aspecte şi să încercăm să ne impunem stilul de joc şi să câştigăm.

Perioada de pauză competiţională a fost benefică pentru jucătorii care au rămas la echipă. Am mai completat lotul şi cu juniori şi cu cei de la echipa a doua, ne-am descurcat (n.r. - au lipsit opt fotbalişti convocaţi la loturile naţionale). Cred că a fost o perioadă bună pentru jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie să acumuleze cel puţin din punct de vedere fizic. Sper ca nivelul nostru de pregătire să fie unul destul de ridicat pentru că ne aşteaptă un final de sezon foarte dificil.

După acest meci jucăm în cupă şi ultimele patru meciuri din luna decembrie sunt cu echipele din plutonul fruntaş şi trebuie să fim la un nivel ridicat. Din păcate, aceiaşi jucători pe care i-am avut cu probleme medicale sunt în continuare în programul de refacere, de recuperare, nu am reuşit să mai aducem lângă noi niciunul dintre ei”.

FCSB, bilanţ pozitiv în partidele directe din sezonul trecut

În meciurile din sezonul trecut, FCSB a câştigat două partide, una a fost adjudecată de Gaz Metan Mediaş iar o confruntare s-a terminat 2-2.

Echipele probabile:

  • Mediaş: Buzbuchi – Butean, Larie, Yuri, Trif – Alceus, Junior – Horşia, Deaconu, Costea - Dumitru
  • FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Briceag – Olaru, Şut, Tănase – Man, Buş, Moruţan

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele