Ultima oră
Mihai Popescu, pregătit de duelurile cu Ianis Hagi din Scoţia: ”Să sperăm că ne vom întâlni” Mihai Popescu, pregătit de duelurile cu Ianis Hagi din Scoţia: ”Să sperăm că ne vom întâlni”
Primul jucător care pleacă din Gruia: Golofca, vândut de CFR la Sepsi! Primul jucător care pleacă din Gruia: Golofca, vândut de CFR la Sepsi!
"Va fi o revoluţie forţată!". Ce scriu italienii despre viitorul lui Man şi Mihăilă "Va fi o revoluţie forţată!". Ce scriu italienii despre viitorul lui Man şi Mihăilă
Trei reveniri de senzaţie la naţionala României şi cinci nume grele lipsă! Stranierii convocaţi de Mirel Rădoi Trei reveniri de senzaţie la naţionala României şi cinci nume grele lipsă! Stranierii convocaţi de Mirel Rădoi
Nouă stranieri pe lista preliminară pentru cantonamentul preolimpic din Spania Nouă stranieri pe lista preliminară pentru cantonamentul preolimpic din Spania
Marcelo Bielsa îşi va prelungi contractul cu Leeds United Marcelo Bielsa îşi va prelungi contractul cu Leeds United

Federaţia Germană de Fotbal cere excluderea din competiţii a cluburilor din Super Liga Europeană

Fotbal Publicat de Andrei Ionascu pe 20 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20128497/2/profimedia-0606765510.jpg

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a cerut excluderea celor 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europene din toate competiţiile. Nicio echipă din Germania nu a aderat la proiectul competiţiei cu circuit închis care vrea să rivalizeze cu Liga Campionilor.

La nivel mondial, majoritatea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de anunţul făcut de 12 dintre cele mai mari cluburi europene, care au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'European Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în acest demers.

UEFA şi FIFA au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care vor să înfiinţeze Super Liga Europeană, inclusiv excluderea din competiţii şi interzicerea participării jucătorilor la Cupa Mondială şi Campionatul European.

"Cluburile şi echipele lor de tineret trebuie să fie excluse din toate competiţiile, până când se vor gândi din nou la numeroşii lor suporteri care i-au transformat în giganţi ai fotbalului mondial şi nu doar la portofelul lor. Această Super Ligă este ceva pentru super-bogaţi şi super-fără scrupule. Comportamentul egoist al acestor 12 cluburi nu are nimic de-a face cu jocul pe care am învăţat cu toţii să-l iubim când eram copii", este comunicatul Federaţiei Germane.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20128497/1/super-league.jpg

Super Liga Europeană ar urma să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, 15 dintre ele ("cluburile fondatoare") fiind calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci primind invitaţii, "printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent".

Lansarea acestei Super Ligi vine în momentul în care UEFA a aprobat o revizuire a Ligii Campionilor, începând din 2024. Noul format prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele