Ultima oră
Mircea Rednic, şanse mici să revină la Dinamo în perioada următoare. ”A fost doar o discuţie de principiu” Mircea Rednic, şanse mici să revină la Dinamo în perioada următoare. ”A fost doar o discuţie de principiu”
Cupa Davis: România - Portugalia se vede în direct pe Look Sport. Filip Jianu deschide disputa de la Cluj-Napoca Cupa Davis: România - Portugalia se vede în direct pe Look Sport. Filip Jianu deschide disputa de la Cluj-Napoca
Petrolul – Ripensia 0-0. Bănăţenii caută revanşa după ce au fost demolaţi sezonul trecut pe „Ilie Oană”. Echipele de start
Petrolul – Ripensia 0-0. Bănăţenii caută revanşa după ce au fost demolaţi sezonul trecut pe „Ilie Oană”. Echipele de start
Un fotbalist din Casa Liga 1 pune pune ”sare pe rană” cu privire la Sheriff Tiraspol. ”Este peste toate echipele din România” Un fotbalist din Casa Liga 1 pune pune ”sare pe rană” cu privire la Sheriff Tiraspol. ”Este peste toate echipele din România”
VIDEO | Becali, ars la buzunare. Amendă usturătoare pentru FCSB, din cauza fanilor. Nici Dinamo nu a scăpat VIDEO | Becali, ars la buzunare. Amendă usturătoare pentru FCSB, din cauza fanilor. Nici Dinamo nu a scăpat
Cum arată lista stranierilor convocaţi de Florin Bratu şi Bogdan Lobonţ, la naţionalele U21 şi U20 Cum arată lista stranierilor convocaţi de Florin Bratu şi Bogdan Lobonţ, la naţionalele U21 şi U20

Federaţia Germană de Fotbal cere excluderea din competiţii a cluburilor din Super Liga Europeană

Fotbal Publicat de Andrei Ionascu pe 20 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20128497/2/profimedia-0606765510.jpg

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a cerut excluderea celor 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europene din toate competiţiile. Nicio echipă din Germania nu a aderat la proiectul competiţiei cu circuit închis care vrea să rivalizeze cu Liga Campionilor.

La nivel mondial, majoritatea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de anunţul făcut de 12 dintre cele mai mari cluburi europene, care au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'European Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în acest demers.

UEFA şi FIFA au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care vor să înfiinţeze Super Liga Europeană, inclusiv excluderea din competiţii şi interzicerea participării jucătorilor la Cupa Mondială şi Campionatul European.

"Cluburile şi echipele lor de tineret trebuie să fie excluse din toate competiţiile, până când se vor gândi din nou la numeroşii lor suporteri care i-au transformat în giganţi ai fotbalului mondial şi nu doar la portofelul lor. Această Super Ligă este ceva pentru super-bogaţi şi super-fără scrupule. Comportamentul egoist al acestor 12 cluburi nu are nimic de-a face cu jocul pe care am învăţat cu toţii să-l iubim când eram copii", este comunicatul Federaţiei Germane.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20128497/1/super-league.jpg

Super Liga Europeană ar urma să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, 15 dintre ele ("cluburile fondatoare") fiind calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci primind invitaţii, "printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent".

Lansarea acestei Super Ligi vine în momentul în care UEFA a aprobat o revizuire a Ligii Campionilor, începând din 2024. Noul format prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele