Ultima oră
”Se poate şi mai bine”. Dorinel Munteanu, decizie finală cu privire la echipa pe care o va pregăti sezonul viitor ”Se poate şi mai bine”. Dorinel Munteanu, decizie finală cu privire la echipa pe care o va pregăti sezonul viitor
George Galamaz a dezvăluit care e echipa sa de suflet: "M-au înjurat" | VIDEO EXCLUSIV George Galamaz a dezvăluit care e echipa sa de suflet: "M-au înjurat" | VIDEO EXCLUSIV
Niciun scrimer rus nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris Niciun scrimer rus nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
Poveste de senzaţie! Dan Petrescu, bătut de o legendă a fotbalului: „Au avut câteva contre” | VIDEO EXCLUSIV Poveste de senzaţie! Dan Petrescu, bătut de o legendă a fotbalului: „Au avut câteva contre” | VIDEO EXCLUSIV
Jucătorul monitorizat de FCSB se bucură că prezintă interes. ”Înseamnă că am avut evoluţii bune” Jucătorul monitorizat de FCSB se bucură că prezintă interes. ”Înseamnă că am avut evoluţii bune”

Fernando Verdasco îi dă în judecată pe organizatorii turneului de la Roland Garros

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 29 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19497223/1/ver.jpg

Tenismenul spaniol Fernando Verdasco a declarat că îi va da în judecată pe organizatorii turneului de la Roland Garros, după ce l-au exlus din competiţie în urma unui test fals pozitiv pentru noul coronavirus, informează as.com.

"Dacă îi dau în judecată pe organizatori? Da, evident. Nimeni nu poate crede că organizatorii unui turneu ca Roland Garros pot face aşa ceva. Şi nu e o chestiune de bani, este vorba de prejudiciul pe care ţi-l creează personal şi profesional. Nu ştiu dacă voi mai juca anul acesta pentru că îţi pierzi cheful pentru orice. Ei fac lucrurile cum vor, fără nicio coerenţă, fără niciun fel de respect. Drepturile jucătorilor nu înseamnă nimic. Imaginaţi-vă indignarea mea, este incredibil, este o lipsă de respect faţă de un jucător care evoluează la Roland Garros de 16 ani. Şi a doua zi au schimbat regula şi se putea face al doilea test. Când eu eram în afara tabloului", a declarat el.

Sâmbătă, Verdasco, locul 58 ATP, a povestit cum organizatorii turneului de la Roland Garros l-au descalificat după un test fals pozitiv pentru noul coronavirus.

"Am contractat coronavirusul în august şi am fost asimptomatic. Am urmat protocolul şi am rămas în carantină înainte de a-mi relua activitatea. De atunci, am efectuat numeroase teste, toate negative, inclusiv cele de la Masters 1000 din Roma. Când am ajuns, marţi, la Paris, toţi membrii echipei mele erau negativi, cu excepţia mea. Am explicat istoricul meu şi situaţia pentru a solicita un nou test, având în vedere cazuri similare la alţi jucători. Organizatorii Roland-Garros au refuzat să-mi permită să fac un alt test, în ciuda tuturor acestor circumstanţe şi a faptului că rămăseseră suficiente zile pentru alte teste înainte de începerea competiţiei şi de tragerea la sorţi. De atunci, am efectuat trei teste pe cont propriu la diferite centre şi toate rezultatele au arătat că sunt negativ. Asta se poate întâmpla oricui şi ar trebui să avem ocazia să facem noi teste pentru a evita descalificările incorecte şi pentru a le oferi jucătorilor siguranţă. Dacă timpul permite, solicitările noastre nu pot fi respinse. Vreau să fac cunoscut că sunt total frustrat şi revoltat de organizatorii turneului de la Roland-Garros, care îmi iau dreptul de a participa la acest eveniment important, fără a-mi permite măcar să fac un nou test, cu un nou eşantion, care ar fi putut confirma că rezultatul primului test a fost o eroare", a declarat jucătorul de 36 de ani.

Verdasco nu a lipsit de la nicio ediţie a French Open de la prima lui participare, în 2004.

Într-o situaţie asemănătoare a fost şi tenismenul bosniac Damir Dzumhur, locul 114 ATP. El a fost exclus din competiţie după ce antrenorul său, Petar Popovici, a fost testat pozitiv. Popovici a susţinut că este vorba despre un test fals pozitiv, pentu că el a mai fost depistat infectat cu noul coronavirus, în iulie.

Din acest motiv, Popovici a cerut să fie supus unui nou test, fiind puţin probabil să contracteze de două ori virusul Sars-Cov-2, dar organizatorii au refuzat şi i-au exlus de la Roland Garros şi pe el şi pe jucătorul său.

Cei doi au revenit în Serbia şi Popovici a decis să se retesteze, iar rezultatul a fost negativ. Şi ei vor să-i dea în judecată pe organizatori.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele