Ultima oră
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"
Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate
ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia" ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia"
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start
VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele
VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0  VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0

Ferrari va reveni în cea mai importantă clasă a cursei de anduranţă de la Le Mans, după 50 de ani

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 24 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/20008637/1/fer.jpg

Ferrari va reveni în cea mai importantă clasă a cursei de 24 de ore de la Le Mans după 50 de ani.

Italienii au dominat cursa de la Le Mans la începutul anilor 60, câştigând ultima dată în 1965 şi retrăgându-se din cea mai importantă categorie, în 1973.

Le Mans Hypercar înlocuieşte începând din acest an clasa Le Mans Prototype (LMP1), iar Ferrari plănuieşte să fie la starul ediţiei din 2023.

"Ferrari anunţă începutul programului Le Mans Hypercar (LMH) care, din 2023, va alinia producătorul în noua clasă de top a Campionatului Mondial de Anduranţă FIA.
După o perioadă de studiu şi analiză, Ferrari a demarat dezvoltarea noii maşini LMH, care include în ultimele săptămâni fazele de proiectare şi simulare. Programul de testare pe pistă, numele maşinii şi piloţii care vor forma echipajele oficiale vor fi anunţate ulterior.

La cincizeci de ani de la ultima sa participare oficială la categoria premium a Campionatului Mondial de Maşini Sport, în 1973, Ferrari va intra în clasa Hypercar a Campionatului Mondial de Anduranţă FIA. Ferrari are un bilanţ respectabil în competiţia cu roţi acoperite, cu 24 de titluri mondiale (cel mai recent în 2017) şi 36 de victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans",
a precizat Ferrari, într-un comunicat.

Pentru titlul absolut, Ferrari va concura cu constructori ca Toyota, Peugeot, Porsche şi Audi. Producătorul italian a fost reprezentat în ultimii ani în cursa de la Le Mans la categoria GT.

Până în 1973, Enzo Ferrari a menţinut un dublu program oficial, în F1 şi în anduranţă, înainte de a se dedica pe deplin Marelui Circ, din 1974. Ferrari este una dintre mărcile cu cele mai bune rezultate în cursele de anduranţă, câştigând Le Mans 24 Heures de nouă ori, între 1949 şi 1965.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele