Ultima oră
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"
Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate
ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia" ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia"
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start
VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele
VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0  VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0

Finalul de 2020 ne aduce speranţe. România a terminat CE de Gimnastică în forţă: 14 medalii în total, cu nouă dintre ele la junioare!

Gimnastica Publicat pe 20 dec 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/19740275/1/ior.jpg


România a încheiat, duminică, participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur. Larisa Iordache, patru medalii, din care două de aur, după trei ani de pauză. Ana Bărbosu, şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la CE.
  
Duminică au avut loc finalele pe aparate, iar bilanţul medaliilor tricolore la CE de la Mersin este următorul:
 
Senioare
 
Aur - Larisa Iordache (bârnă şi sol);
 
Argint - pe echipe, Larisa Iordache (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă).
 
Junioare
 
Aur - pe echipe, Ana Bărbosu - individual-compus, plus patru în finalele pe aparate;
 
Argint - Maria Ceplinschi (individual-compus şi sol);
 
Bronz - Andreea Preda (bârnă).   
 
Nota iniţială a Larisei Iordache acordată la sol, 13.050, a fost contestată de antrenorii României, şi s-a transfomat în 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerată campioană europeană în prima fază.
 
România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.
 
La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care s-au încheiat duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.
 
La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri).
 
În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.
 
În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.
mail-share icon Email
viewscnt

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele