Ultima oră
Zinedine Zidane nu va purta flacăra olimpică la Marsilia Zinedine Zidane nu va purta flacăra olimpică la Marsilia
Mircea Lucescu a aruncat bomba! „Mă văd azi cu Şucu şi Copos!” Mircea Lucescu a aruncat bomba! „Mă văd azi cu Şucu şi Copos!”
Pep Guardiola la Bayern Munchen? Răspunsul a venit imediat Pep Guardiola la Bayern Munchen? Răspunsul a venit imediat
Începe revoluţia la Manchester United, după umilinţa 4-0 cu Crystal Palace! „Au decis să părăsească clubul” Începe revoluţia la Manchester United, după umilinţa 4-0 cu Crystal Palace! „Au decis să părăsească clubul”
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice
Rapid ar putea da lovitura! Dan Şucu se întâlneşte cu unul dintre cei mai mari antrenori români. „Este foarte posibil să se ia o decizie” Rapid ar putea da lovitura! Dan Şucu se întâlneşte cu unul dintre cei mai mari antrenori români. „Este foarte posibil să se ia o decizie”

Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 26 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21573079/1/jo.png

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au primit, vineri, flacăra olimpică, în cadrul unei ceremonii la Atena, înaintea unei ştafete care se va încheia cu ceremonia de deschidere a JO, la 26 iulie, relatează Reuters.

Flacăra a ajuns la stadionul Panathenaic din centrul Atenei, locul unde s-au desfăşurat primele Jocuri Olimpice moderne în 1896, după o ştafetă de 11 zile prin Grecia şi după ce a fost aprinsă în Olympia antică săptămâna trecută.

Câteva mii de fani şi turişti s-au aflat în tribune, într-o după-amiază însorită, în timp ce şeful Paris 2024, Tony Estanguet, a primit torţa de la preşedintele Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos.

El a purtat-o în afara stadionului, iar flacăra va fi păstrată într-un felinar peste noapte la Ambasada Franţei din capitala Greciei.

Va pleca sâmbătă la bordul navei cu trei catarge "Belem" spre portul francez Marsilia, unde va ajunge la 8 mai.

Se estimează că aproximativ 150.000 de spectatori vor asista la ceremonia din portul vechi din Marsilia, care va găzdui competiţiile olimpice de navigaţie.

Ultimul purtător al torţei în Marsilia va urca pe acoperişul stadionului Velodrome la 9 mai. Marsilia a fost fondată de coloniştii greci din Phocaea în jurul anului 600 î.Hr.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele