Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Formula 1, exemplu pentru rezolvarea situaţiei tensionate din fotbal

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 26 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20140915/1/f1.jpg

CEO-ul Formulei 1, Stefano Domenicali, crede că fotbalul ar face bine să urmeze exemplul reducerii costurilor din Marele Circ, în urma controversei Super League, informează motorsport.com.

Domenicali consideră că focalizarea Formulei 1 pe reducerea costurilor este esenţială pentru a ţine acest sport departe de pericolul unei "escapade" în stilul Super League, o competiţie doar a echipelor de top, şi crede că şefii din fotbal ar putea avea nevoie să abordeze finanţele clubulurilor într-un mod similar.

"În Formula 1, am avut deja de două ori o situaţie în care exista riscul unui campionat separatist pentru a încerca să aducem echipelor mai multe rezultate din punct de vedere al veniturilor. În F1, în acest moment, am început abordarea opusă: încercarea de a controla costurile. Nu este o coincidenţă faptul că anul acesta este primul an al plafonului bugetar, ceea ce conferă echipelor o dimensiune diferită a sustenabilităţii financiare. Cred că aceasta este prima problemă pe care lumea fotbalului, dacă pot să o spun, trebuie să o abordeze şi într-un mod destul de rapid", a spus fostul şef al scuderiei Ferrari.

Dincolo de problema costurilor, Domenicali a considerat, de asemenea, că planurile tehnologice ale F1 pentru un viitor hibrid şi cu biocombustibili au asigurat sportului un viitor durabil, care menţine producătorii şi echipele interesate.

"Vom fi un F1 hibrid şi vom avea un combustibil eco-durabil. Există deja multe activităţi de genul acesta care se desfăşoară în întreaga societate, ceea ce oferă F1 oportunitatea de a fi protagonistă", a adăugat el.

O acţiune a 12 mari cluburi europene de fotbal pentru a forma o Superligă care să contribuie la creşterea veniturilor a provocat valuri de şoc, săptămâna trecută, dar o revoltă a fanilor i-a determinat pe cei implicaţi să dea înapoi de la planurile lor.

F1 nu este străină de astfel de ameninţări separatiste. La începutul anilor 2000, s-a vorbit despre un Campionat Mondial de Grand Prix, o competiţie separată de CM de Formula 1, în timp ce acum dispăruta Asociaţie a Echipelor de Formula 1 (FOTA) a anunţat, în 2009, că intenţionează să înfiinţeze propria serie în 2010, pe fondul frustrării cu privire la condiţiile oferite echipelor pentru a concura.

Cu toate acestea, ideea unei serii FOTA a fost abandonată după ce echipele, FIA şi deţinătorii drepturilor comerciale ale F1 au ajuns la un compromis cu privire la viitoarele condiţii de guvernanţă şi la noi termeni financiari.

Pe lângă faptul că echipele au primit o cotă mai mare din profiturile sportului în ultimii ani, F1 a pus un mare accent şi pe reducerea costurilor. Noile reguli au încercat să limiteze cheltuielile echipelor, în timp ce introducerea unui plafon bugetar pentru 2021 a asigurat în cele din urmă o limitare a cheltuielilor, cu scopul de a echlibra competiţia şi de a o face mai atractivă.

Italianul Domenicali, 55 de ani, a condus Scuderia Ferrari între 2008 şi 2014, după ce, anterior, a fost director sportiv timp de zece ani. El a fost din 2016 şi până 2020 directorul executiv al producătorului de automobile sport Lamborghini, companie deţinută de Audi, parte a Volkswagen Group, şi preşedinte al comisiei de monoposturi a FIA.

Domenicali a fost conducătorul Ferrari când echipa de la Maranello a cucerit ultimul titlu mondial în F1, în 2008, la constructori.

Din ianuarie 2021, el este CEO F1 Group, deţinătorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, înlocuindu-l pe Chase Carey.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele