Ultima oră
Luis Alberto şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2025
Luis Alberto şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2025
Concurent cu nume pentru Nemec? Dinamo, interesată de golgheterul dorit şi de Becali la FCSB Concurent cu nume pentru Nemec? Dinamo, interesată de golgheterul dorit şi de Becali la FCSB
Iftime era gata să-l ajute pe Becali, dar telefonul nu a sunat. Jucătorii pe care i-ar fi trimis la FCSB: "I-aş fi dat! Se întăreau şi ei" Iftime era gata să-l ajute pe Becali, dar telefonul nu a sunat. Jucătorii pe care i-ar fi trimis la FCSB: "I-aş fi dat! Se întăreau şi ei"
EXCLUSIV | Anamaria Prodan vrea marea schimbare în Casa Liga 1! Cerere publică pentru FRF şi LPF: "Până nu o să avem, o să ne certăm. Am termina tot circul!" EXCLUSIV | Anamaria Prodan vrea marea schimbare în Casa Liga 1! Cerere publică pentru FRF şi LPF: "Până nu o să avem, o să ne certăm. Am termina tot circul!"
Dinamo continuă transferurile. Anunţ de la preşedintele executiv: "Mai vin trei jucători străini!" Dinamo continuă transferurile. Anunţ de la preşedintele executiv: "Mai vin trei jucători străini!"
Şumudică, în centrul unei tentative de mituire: "Mi-au oferit 50.000 de euro. Cum să-mi asum responsabilitatea asta?" Şumudică, în centrul unei tentative de mituire: "Mi-au oferit 50.000 de euro. Cum să-mi asum responsabilitatea asta?"

Formula 1: Racing Point, penalizată cu 15 puncte şi amendată cu 400.000 de dolari

Formula 1 Publicat pe 9 aug 2020
mail-share icon Email
Racing Point a fost penalizată cu 15 puncte în clasamentul constructorilor şi amendată cu 400.000 de dolari de comisarii FIA, după plângerea Renault, informează motorsport.com.
 
Comisarii FIA au stabilit că proiectarea canalului de frână spate al Racing Point încalcă regulile de design ale F1.
 
FIA a ajuns la concluzia că "principalul" proiectant al canalului de frână spate a fost Mercedes, ceea ce însemna că Racing Point a încălcat regulamentul, astfel că a decis ca echipa să piardă 7,5 puncte în campionatul constructorilor pentru fiecare dintre monoposturile sale la Marele Premiu al Stiriei şi să plătească o amendă de 200.000 de dolari de maşină. În plus, Racing Point a primit avertisment pentru faptul că a folosit aceleaşi piese la Marele Premiu al Ungariei şi la cel al Marii Britanii.
 
Într-un comunicat, FIA a precizat că nu a acceptat argumentele Racing Point, potrivit cărora a proiectat canalele de frână de la zero, şi a dezvăluit că echipa cu sediul la Silverstone a primit un set complet de canale de frână ale monopostului Mercedes din 2019, la 6 ianuarie.
 
Şi, în timp ce designul curent al canalului de frână faţă al Racing Point este o evoluţie a piesei folosite de echipă anul trecut, FIA a concluzionat că în cazul canalelor de frână spate al RP20 este vorba de un concept al Mercedes.
 
O descalificare din curse a fost exclusă, deoarece Racing Point a încălcat numai regulamentul sportiv, nu şi pe cel tehnic. Mai mult, Racing Point poate folosit în continuare piesele incriminate.
//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/19445798/1/brake.png


De la Marele Premiu de Formula 1 al Stiriei, din 12 iulie, Renault a depus plângeri împotriva echipei Racing Point, fostă Force India, la fiecare cursă, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019.
 
Reclamaţia Renault face trimitere la mai multe articole din regulamentul sportiv al Campionatului Mondial, care stipulează că un concurent trebuie să folosească pe monoposturile sale doar piese pe care le-a proiectat, că îşi păstrează proprietatea intelectuală atât timp cât va participa în F1 şi că, în cazul subcontractării pentru proiectarea anumitor părţi, aceasta nu poate fi încredinţată unui concurent sau subcontractantului unui concurent.
 
Plângerea se referea în mod specific la canalele de răcire ale frânelor faţă şi spate utilizate de Racing Point RP20, pe care Renault le consideră asemănătoare cu cele de pe monopostul Mercedes de anul trecut, mai mult decât permite regulamentul.
 
Canalele de frână sunt o parte importantă a designului aerodinamic al unei maşini de Formula 1. Acestea sunt proiectate astfel încă să influenţeze fluxul de aer de pe aripa frontală şi să-l direcţioneze pentru un efect cât mai bun.
 
După penalizare, Racing Point coboară de pe locul 5 pe locul 6, cu 27 de puncte, în urma Renault, locul 5, cu 32 de puncte.
 
Racing Point va face apel împotriva sancţiunii pe care a primit-o, la fel vor proceda şi Renault, Ferrari, McLaren şi Williams, care sunt nemulţumite de pedeapsa dictată.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele