Ultima oră
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul
Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial
Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic” Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic”
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24 VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24
Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri

Fostul jucător de tenis, Mario Ancic a ajuns să lucreze pe Wall Street

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20469353/1/ancic.jpg

Mario Ancic a fost un mare jucător de tenis, a cărui carieră a fost curmată brusc de probleme medicale, la 26 de ani. În 2002, la 18 ani, la debutul la un grand slam, croatul îl învingea pe Roger Federer la turneul preferat al elveţianului, cel de la Wimbledon.

Opt ani mai târziu, Ancic era nevoit să pună racheta în cui. A părăsit lumea sportului, dar o nouă carieră i s-a deschis în faţă, iar fostul tenismen este astăzi un investitor de succes pe Wall Street, centrul financiar al lumii.

La 37 de ani, Ancic lucrează pe Wall Street din New York la o bancă de investiţii, care tocmai a făcut una dintre cele mai mari investiţii în Croaţia din toate timpurile.

După cariera din tenis, în care a câştigat trei titluri la simplu, Cupa Davis şi o medalie olimpică de bronz la dublu cu Ivan Ljubicici, Mario Ancic şi-a continuat studiile şi a devenit partener într-un mare fond de investiţii, care anul trecut a recapitalizat compania croată de IT Infobip cu 300 de milioane de dolari.

Ancic, fost numărul 7 ATP, a făcut fără probleme tranziţia de la a fi unul dintre cei mai promiţători tineri jucători de tenis din lume la un expert în investiţii pe Wall Street.

"Călătoria este interesantă, a fost deseori dificilă, viaţa mea s-a schimbat cu totul. Ca sportiv, dacă vrei să fii cel mai bun, şi acesta a fost scopul meu, trebuie să te concentrezi cât mai mult şi să dai totul. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu zece ani că în viitor voi fi la o bancă de investiţii, lucrând pe Wall Street, că voi lucra într-un fond de investiţii, i-aş fi spus să se ducă la psihiatrie, undeva, pentru că în lumea mea, atunci, singurul lucru era următorul Grand Slam, următoarele olimpiade, următorul turneu, pregătiri, cum pot fi mai bun, conversaţii cu antrenorii. Sportul a fost viaţa mea până la 23 de ani, când a fost o accidentare, o boală şi apoi a început o transformare în ceva complet diferit. Câţiva ani în care am fost mai mult în spitale şi centre de reabilitare decât pe <câmpul de luptă>. Până la capăt, adică spre final, am crezut că această posibilitate de recuperare şi de revenire la nivelul de vârf pentru care am muncit este posibilă. Cu toate acestea, la un moment dat trebuie să fii sincer cu tine şi să-ţi spui că este timpul să treci la altceva", a afirmat fostul jucător, potrivit croatiaweek.com.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele