Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Fostul mare fotbalist Rui Costa este noul preşedinte al clubului Benfica Lisabona

Alte campionate externe Publicat de Daian Cutu pe 10 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38210/20424385/1/costa.jpg

Fostul internaţional portughez Rui Costa a fost ales de membrii cotizanţi ai clubului drept noul preşedinte al grupării Benfica Lisabona, informează AFP.

El a fost ales cu 84,48 la sută dintre voturile exprimate şi îl înlocuieşte pe Luis Filipe Vieira, care a demisionat. Principalul contracandidat al lui Costa, Francisco Benitez, a primit 12,24 la sută din voturi. Mandatul preşedintelui este pe patru ani.

Peste 40.000 de alegători au participat la alegeri, un record în istoria clubului fondat în 1904.

Rui Costa, 49 de ani, şi-a început cariera de jucător profesionist la Benfica, în 1990, şi şi-a încheiat-o tot la acest club, în 2008.

Fost jucător la Fiorentina şi AC Milan, el a evoluat pentru echipa lusitană între 1990 şi 1994 şi 2006-2008. Rui Costa are 94 de meciuri la echipa naţională şi 26 de goluri marcate.

După retragerea din cariera de jucător, el a fost vicepreşedinte şi preşedinte interimar, din iulie, după arestarea lui Luis Filipe Vieira.

Fostul conducător al clubului este anchetat pentru abuz de încredere, escrocherie agravată, fals, fraudă fiscală şi spălare de bani, într-un dosar deschis de autorităţile judiciare portugheze, numit "cartonaşul roşu".

După ce a efectuat aproximativ patruzeci de percheziţii în regiunile Lisabona şi Braga, procuratura a raportat operaţiuni de finanţare ilegale în valoare totală de peste 100 de milioane de euro, care ar fi putut provoca pierderi mari pentru stat şi mai multe companii.

Luis Filipe Vieira, în vârstă de 72 de ani, conducea Benfica de 18 ani, un record de longevitate, perioadă în care echipa a cucerit şapte titluri în ligă portugheză.

Preşedinţia sa, marcată la începuturi de redresarea financiară a clubului şi de construirea unui nou centru de formare, fusese deja pătată de mai multe dosare pentru spălare de bani, evaziune fiscală, corupţie şi trafic de influenţă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri