Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Fotbalul a "îngheţat" în Bănie. VIDEO | Craiova - Sepsi 0-0, meci fără mari ocazii şi cu doi eliminaţi. Oltenii ratează şansa de a deveni lideri

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 12 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19872824/1/cra-sep.jpg

  • Craiova şi Sepsi au terminat la egalitate, scor 0-0, derby-ul etapei a 16-a din Casa Liga 1, rezultat în urma căruia oltenii au ratat şansa de a trece peste liderul FCSB. Pe un teren îngheţat, ocaziile mari au lipsit, iar Vladimir Screciu a fost eliminat de Istvan Kovacs în minutul 81, după o intrare tare la Aganovic.
  • Pentru Craiova, egalul alb cu Sepsi reprezintă al treilea meci la rând fără gol marcat, după 0-2 cu FCSB şi 0-0 cu CFR.

Fotbal sub semnul îngheţului

Cu Leo Grozavu depistat pozitiv la COVID-19 şi Corneliu Papură suspendat, pe un teren îngreunat de zăpada căzută în Bănie înaintea meciului, Craiova - Sepsi s-a transformat din derby-ul etapei într-un meci de uzură. Unul deschis de o intrare tare a lui Mamut la Niczuly (4), la care Istvan Kovacs nu a dat nici cartonaş galben, şi continuat cu o luptă continuă pe o suprafaţă îngheţată.
 
Clişeul cu fotbalul greşeala aşteaptă s-a potrivit de minune, iar prima ocazie a venit abia în minutul 43, când Nistor a scos de pe linia porţii lovitura de cap a lui Fofana. Imediat, Ofoso nu a căzut în careu, după un duel la limită cu Mitrea, iar startul reprizei a doua a adus un şut al lui Ştefan, peste poartă, şi o execuţie a lui Cicâldău, din careu, respinsă de Niczuly. În rest, lupte de gherilă la mijlocul terenului, intensitate fizică, dar cam atât. Iar misiunea dezgheţării jocului a devenit şi mai grea din minutul 81, când Screciu, deja avertizat, a intrat tare la Aganovic şi a fost eliminat direct de Istvan Kovacs. În prelungiri, Fofana a protestat vehement după un galben al lui Kovacs şi a fost eliminat, stârnind supărarea coechipierlor şi staff-ului tehnic.
 
Craiova - Sepsi a rămas 0-0 până la final, rezultat care-i menţine pe olteni pe locul al doilea, cu 33 de puncte, unul sub liderul FCSB. Sepsi e pe patru, cu 28 de puncte, la trei lungimi peste Academica Clinceni.
 
Etapa viitoare, Craiova joacă la Giurgiu, cu Astra, iar Sepsi primeşte vizita CFR-ului.

Craiova - Sepsi 0-0, live pe Look Sport+

  • Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Screciu, Cicâldău - Bărbuţ, Mamut, Ofosu
  • Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Mitran, Papp, Mateiu, Căpăţînă, Cîmpanu, Baiaram, Ivan
  •  
  • Sepsi: Niczuly - Csiszer, Bouhenna, Mitrea, Ştefan - Aganovic, Vaşvari, Fofana, Achahbar - L. Fulop, Petrila
  • Rezerve: J. Collado, Bajrovic, Nouvier, Gal Andrezly, Golofca, L. Kovacs, Ştefănescu, Deligiannidis, Tincu

Minutul 90+1: Fofana e eliminat, după ce încasează un galben pentru un fault dur şi un al doilea pentru proteste vehemente.


Minutul 81: Deja avertizat, Screciu intră tare la Aganovic, iar Istavan Kovacs îl elimină direct.


Minutul 60: Ocazie a Craiovei. Contraatacul rapid duce mingea în careul advers, Mamut sare peste minge, Cicâldău şutează, însă o face pe direcţia lui Niczuly.


Minutul 53: Mitrea reia cu capul din centrul careului, dar execuţia e prea slabă pentru a-i pune probleme lui Pigliacelli.


Minutul 43: Sepsi are prima ocazie a reprizei! Petrila centrează excelent, Fofana reia cu capul, însă Nistor are o intervenţie bună şi respinge de pe linia porţii.


Minutul 3: Meciul începe cu un fault dur al lui Mamut, care-i rupe gheata lui Niczuly, dar Istvan Kovacs nu acordă cartonaşul galben.


18:45: Ninsoare puternică la Craiova, cu doar o oră înaintea startului. Organizatorii fac eforturi pentru ca terenul să se prezinte la parametri cât de cât normali.


Deşi în Oltenia au fost ninsori importante, la ora de start a confruntării nu se anunţă probleme, cu şanse de ninsoare aproape 0, fapt care ar trebui să asigure un meci spectaculos, deschis, pe un teren decent, care ar putea fi însă afectat de fenomenele meteo din ultimele zile.

Formaţia lui Corneliu Papură ţinteşte victoria, pentru a trece peste FCSB în fruntea campionatului, ecartul dintre cele două fiind de două puncte. Pe de altă parte, Sepsi sub bagheta lui Leo Grozavu a avut o primă parte de sezon excelentă, covăsnenii sunt pe un excelent loc 4.

În meciul tur, Craiova s-a impus la Sfântu Gheorghe cu 1-0.

"Ne aşteaptă un meci dificil. Echipa Sepsi este foarte bine organizată, puternică. Se bate, cu şanse reale, pentru un loc în play-off. Sper să găsim soluţiile necesare pentru a câştiga acest meci. Au fost trei săptămâni pe care am încercat să le gestionăm cum am crezut că-i mai bine.

Sper să începem bine din toate punctele de vedere. Jucăm fotbal în orice lună, nu are nicio relevanţă că e ianuarie. Cred că nu sunt probleme în ceea ce priveşte gazonul. Din ce ştiu, avem încălzire.

Încercăm să ne luăm toate datele şi să pregătim cât mai bine meciul, indiferent de adversar. Mă tem de orice meci, orice meci trebuie tratat cu maximă seriozitate. Sepsi e o echipă organizată, puternică, foarte tenace.

Mai sunt multe meciuri de disputat, este normal să spere mulţi la play-off. Cred că înainte de play-off se poate decanta cine are şanse pentru titlu şi cine nu. Important este să găsim jucători care să ne ajute pentru îndeplinirea obiectivelor. Suntem în discuţii cu câţiva jucători. T

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele